- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

De ce-si mareste Ursus capacitatea de productie cand piata franeaza

16 Apr, 00:06 • traian.badulescu
Ursus Breweries si-a marit recent capacitatea de productie a fabricii din Buzau, desi piata a franat puternic in ultima perioada. Stephan Maria Weber (foto), presedintele companiei, a explicat cum isi va asigura compania piata de desfacere in noile conditii.
De ce-si mareste Ursus capacitatea de productie cand piata franeaza

Anul trecut, piata berii estimata intre 1,6-1,7 miliarde euro, si-a redus de peste doua ori ritmul de crestere in volum, la 4%.

Ursus Breweries poate sa-si vanda productia suplimentara chiar daca nu va creste consumul de bere, a spus Weber pentru DailyBusiness.ro, precizand ca producatorul de bere este pregatit sa „muste” in continuare din cota de piata a concurentilor.

Weber a mentionat ca in 2008, cota de piata a companiei a crescut si estimeaza ca va creste si anul acesta, in timp ce piata berii va stagna.

„Unele barci (companii din industrie – n.r.) se vor infunda, altele vor pierde teren in cursa locala. Speram sa fim la anul cu toate panzele sus”, a adaugat Weber.

El a precizat ca in ciuda crizei, compania nu a taiat nicio investitie programata pentru acest an.

De asemenea, Weber spune ca vanzarile Ursus Breweries au crescut in primul trimestru. Performantele slabe ale echipei nationale de fotbal nu au afectat astfel rezultatele companiei – sponsor principal.

Desi nu se declara un fan al fotbalului, Weber sustine echipa nationala.

„Ursus este regele berii in Romania, fotbalul este sportul rege. Un rege ramane rege, chiar daca pierde”, a spus Weber.

Ursus Breweries a finalizat recent o noua transa de investitii in cresterea capacitatii de productie a fabricii de la Buzau, in valoare de 42 mil. euro.

In urma acestei investitii, fabrica din Buzau a ajuns la o capacitate de peste 2,5 mil. hectolitri, fata de 1,9 milioane hectolitri, cat avea anterior.

De asemenea, capacitatea totala de productie a fabricilor Ursus din Romania a ajuns la 7,3 mil. hectolitri, in urma acestei extinderi de la Buzau.

Sorin Harabagiu, directorul fabricii Ursus din Buzau, a explicat la randul sau ca extinderea s-a realizat pentru acoperirea cerintelor pietei.

De asemenea, in urma acesteia, Ursus va produce la Buzau mai multe brand-uri de bere.

Fabrica, unde lucreaza in prezent 400 de angajati, a fost achizitionata in 1996, si a trecut prin mai multe procese de modernizare si extindere, care au insumat investitii de 120 mil. euro in total.

Ursus Breweries, unul dintre cei mai mari producatori locali de bere, detine 4 fabrici: in Cluj, Timisoara, Brasov si Buzau.

Portofoliul Ursus Breweries cuprinde marcile Ursus, Timisoreana, Ciucas, Stejar, Peroni Nastro Azzurro si Pilsner Urquell.

Principalii concurenti ai producatorului de bere pe piata locala sunt Heineken, InBev, URBB, European Drinks si Romaqua Group.