- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Dumitru Ceraceanu va pleca de la conducerea Asiban

13 Nov, 15:17 • adrian.mihaltianu
Dumitru Ceraceanu (foto), actualul director general al Asiban, va pleca din conducerea companiei, a declarat joi Erik Nagy, director operatiuni in Europa Centrala si de Est al Groupama, grupul care a preluat Asiban.
Dumitru Ceraceanu va pleca de la conducerea Asiban

Contactat de DailyBusiness, Dumitru Ceraceanu nu a comentat decizia Groupama.

Aceasta decizie vine dupa ce Groupama a decis fuziunea celor 3 companii preluate de pe piata romaneasca – Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia Asigurari.

Erik Nagy a mentionat ca deocamdata nu s-a ales persoana care va conduce Groupama Asigurari si ca inca se analizeaza organigrama viitoare din Romania.

„Studiem toate competentele in cele 3 societati si apoi vom face o noua organigrama a companiei nou infiintata”, a spus Nagy.

Dumitru Mugurel Ceraceanu si-a inceput activitatea in compania Asiban din anul 1999, cand a ocupat pozitia de director comercial organizare management. Incepand cu anul 2002 a ocupat functiile de director general si presedinte al Asiban.

In perioada 1994-1996, seful Asiban a fost senator, membru in Comisia de Buget-Finante.

Anterior, Ceraceanu a mai ocupat functii de conducere la Bursa Romana de Marfuri, unde a fost director agentie brokeraj, in perioada 1992-1994, iar in cadrul societatii Mecanica Fina a ocupat, intre anii 1988 si 1992, pozitia de director productie.

Ceraceanu este absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti (1974) si al Academiei de Studii Economice Bucuresti (1980).

In primele 6 luni ale acestui an, compania Asiban a inregistrat prime brute subscrise in valoare de 303,12 milioane lei (circa 83 milioane euro), ocupand locul 4 pe piata asigurarilor, cu o pondere de 6,85% din totalul pietei.

Asiban a fost cumparata in acest an de catre francezii de la Groupama cu 350 de milioane de euro.