- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Ernst&Young scoate Romania de pe harta investitorilor

26 May, 14:53 • razvan.codorean
Romania a iesit in acest an din topul celor mai atractive 15 destinatii europene de investitii, arata datele Sondajului European al Atractivitatii, realizat de Ernst&Young.
Ernst&Young scoate Romania de pe harta investitorilor

Potrivit [url=http://www.ey.com/Publication/vwLUAssets/Europe_attractiveness_2011_web_resolution/$FILE/Europe_attractiveness_2011_web_resolution.pdf]clasamentului publicat de Ernst&Young[/url], ce ia in calcul numarul proiectelor de investitii deschise in 2010 si al locurilor de munca create, cea mai atractiva tara din Europa pentru investitori este Marea Britanie, urmata de Franta, Germania, Rusia si Spania.

Din randul tarilor din regiune, Polonia se afla pe locul 7, Ungaria pe 12 si Cehia pe 14.
[img=1777][/img]

Romania nu mai apare in acest top, dupa ce, cu un an in urma [url=http://www.eyeim.com/pdf/Ernst%20&%20Young’s%202010%20EAS%20Waking%20up%20to%20the%20new%20economy.pdf]sa afla pe locul 11[/url]. In 2009, ne aflam [url=http://www.ey.com/Publication/vwLUAssets/European_Attractiveness_Survey_2009/$FILE/EY_European_Attractiveness_Survey_2009.pdf]pe locul 6[/url].
[img=1776][/img]

Publicarea Sondajului European al Atractivitatii, realizat de Ernst&Young vine sa infirme declaratiile facute miercuri de premierul Emil Boc care afirma ca Romania a redevenit o destinatie profitabila pentru investitori.

„Astazi, Romania are stabilitate macroeconomica, politica, guvernamentala, o stabilitate a Coalitiei, a iesit din recesiune ca prim pas spre iesirea din criza. Chiar daca, dupa cum spuneam, nori mai exista pe cerul crizei, drumul este acela al iesirii din furtuna”, a mai declarat prim-ministrul.
[img=1775][/img]

In replica la declaratiile optimiste ale lui Emil Boc, o serie de oameni de afaceri declarau, intr-o [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/traim-in-lumi-paralele-boc-vede-lapte-si-miere-investitorii-cred-ca-suntem-la-pamant-63005/]analiza DailyBusiness.ro[/url], ca ceea ce spune acesta dovedeste ca traim in realitati paralele.

„Sa spui ca Romania a redevenit locul unde merita sa investesti inseamna sa demonstrezi ca nu stii adevarata realitate din economie”, afirma Cristian Parvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri (AOAR).

Investitiile straine directe, care, in mod teoretic ar trebui sa fie atrase de mediul investitional atractiv promovat de premierul Boc, au insumat, in primul trimestru, numai 379 milioane euro, in scadere cu 22% fata de perioada similara a anului trecut, cand au fost de 486 milioane euro, arata datele Bancii Nationale. Si asta dupa ce 2010 a fost cel mai slab an, incepand din 2004, din acest punct de vedere.