- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

EuroIns vrea afaceri de 40 mil. euro in 2008, in crestere cu 43%

05 Nov, 14:31 • adrian.mihaltianu
Compania de asigurari EuroIns, fosta Asitrans, estimeaza ca va inregistra prime brute subscrise in valoare de 40 milioane euro in acest an, in crestere cu circa 43% comparativ cu 2007, a declarat miercuri Bogdan Stan, CEO-ul societatii.
EuroIns vrea afaceri de 40 mil. euro in 2008, in crestere cu 43%

Acesta a adaugat ca majorarea afacerilor EuroIns depaseste media de crestere a pietei de asigurari.

„Asigurarile auto – RCA si Casco – reprezinta cea mai mare parte a portofoliului companiei, respectiv 85% din afaceri”, a spus Bogdan Stan.

Compania se asteapta ca pe segmentul asigurarilor RCA, sa realizeze venituri de 5 milioane euro pe luna in decembrie si ianuarie, datorita ofertei de iarna. Estimarile se bazeaza pe reteaua de francize din toata tara, reteaua proprie, brokeri si agenti.

„Pana la sfarsitul lunii octombrie, EuroIns a subscris 12 milioane euro pe segmentul RCA”, a precizat Bogdan Stan.

Totodata, asiguratorul se asteapta ca in acest an sa incaseze venituri de aproximativ 1,5 milioane de euro pe segmentul asigurarilor agricole.

Bogdan Stan se asteapta ca piata asigurarilor sa ajunga in acest an la 2,5 miliarde de euro, iar in 2009 sa creasca pana la 3 miliarde de euro datorita faptului ca populatia a inceput sa constientizeze necesitatea asigurarilor.

EuroIns, membra a Eurohold, a inregistrat, in primele 9 luni ale acestui an, prime brute subscrise in valoare de peste 94 milioane lei (25,6 mil. euro), ceea ce reprezinta o crestere cu 42%, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.

Profilul lui Bogdan Stan pe Key People