- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Farinsan vrea centrala eoliana de 1,5 milioane euro in zona Giurgiu

17 Oct, 09:00 • traian.badulescu
Producatorul din industria de morarit si panificatie Farinsan vrea sa devina independent din punct de vedere energetic in urmatorii 2 ani, prin derularea unui proiect de energie eoliana in valoare de 1,5 mil. euro in zona Giurgiu, au precizat reprezentantii companiei pentru DailyBusiness.ro.
Farinsan vrea centrala eoliana de 1,5 milioane euro in zona Giurgiu

In prezent, compania asteapta sa fie intocmita harta vanturilor din zona, pentru a vedea daca locatia va fi proprice dezvoltarii proiectelor de energie eoliana. Realizarea hartii vanturilor ar putea dura 5-6 luni, au precizat reprezentantii Farinsan.

Acestia spera ca jumatate din investitie sa fie acoperita din fonduri structurale europene, restul urmand sa fie asigurat din surse proprii.

Ioan Vladu, directorul Farinsan, a declarat ca in prima parte a anului viitor spera sa deruleze doua proiecte bazate pe fonduri structurale ale Uniunii Europene.

„Vrem ca in urmatorii 2 ani sa devenim independenti din punct de vedere energetic, prin investitii in centrale eoliene”, a precizat Vladu.

Costurile cu energia electrica reprezinta 12% din totalul cheltuielilor companiei, au mai spus pentru DailyBusiness.ro reprezentantii firmei.

Farinsan a inregistrat o cifra de afaceri de 31,95 milioane lei (8,7 milioane euro) in primul semestru al acestui an, in crestere cu 54% fata de nivelul din perioada similara a anului trecut.

Farinsan a fost infiintata in 1996, a demarat productia propriu-zisa in 1999 si numara circa 180 de salariati.

Principali competitori ai Farinsan sunt producatorii Vel Pitar, Dobrogea, Baneasa, Loulis, Pambac, Boromir.