- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Frigul se tine pe pozitii. Dupa ger, cod galben de ninsori

02 Feb, 09:19 • razvan.codorean
Meteorologii au emis un nou cod galben, valabil de vineri dimineata pana duminica seara, avertizand ca aria ninsorilor va cuprinde treptat toate regiunile, incepand din sud-vest, local stratul de zapada va depasi 20 de centimetri, iar vantul va avea la rafale viteze de peste 60 de km/h.
Frigul se tine pe pozitii. Dupa ger, cod galben de ninsori

Romania este inghetata bocna, cu temperaturi negative record. Noaptea
trecuta, termometrele au coborat, din nou, pana la minus 30 de grade
Celsius, la Radauti.

La Miercurea Ciuc au fost- 29 de grade, – 27 la Suceava si Botosani, – 26 la Vaslui, -24 la Iasi si Bacau, minus 22 la Focsani, – 21 la Cluj-Napoca si – 20 la Brasov.

In Capitala, termometrele au aratat – 16 grade Celsius. Meteorologii afirma ca vremea va ramane rece si astazi pe intreg cuprinsul tarii. Maximele la nivel national vor fi cuprinse intre minus 4 si minus 14 grade Celsius.

[b]Traficul, paralizat de ger[/b]

Viscolul continua sa ingreuneze transporturile. La aceasta ora, circulatia rutiera este blocata pe doua drumuri nationale din Teleorman si Vrancea, DN 22F si DN 23 B.

Pe alte 9 drumuri, traficul se desfasoara in conditii de iarna. Circulatia feroviara este inchisa pe relatia Medgidia Tulcea, iar pe liniile Adjud- Buzau si Adjud-Lunca de Mijloc se circula cu restrictii. Au fost anulate 9 trenuri.

Probleme si in transportul naval. Activitatea a fost suspendata din nou in porturile maritime Constanta Nord si Sud maritim si Medgidia. Din cauza ghetii, canalul Dunare – Marea Neagra si bara Sulina sunt in continuare blocate. Si traficul aerian este afectat: pe 16 aeroporturi activitatea este ingreunata de conditiile meteorologice.

[b]15 morti din cauza frigului[/b]

15 persoane si-au pierdut viata din cauza gerului, a anuntat Ministerul Sanatatii. 6 dintre acestea in judetele Arad, Vrancea, Satu Mare, Dambovita si Iasi.

350 de persoane au ajuns la spital cu degeraturi. In Bucuresti si Ilfov, peste 1.300 de persoane au apelat in ultimele 24 de ore la acest serviciu de urgenta, un numar record. Dintre acestea, 730 au reprezentat urgente medicale.

Ministerul Sanatatii recomanda romanilor sa evite expunerea la frig, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume.