- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Generali cumpara un asigurator polonez de la Groupama

25 Jul, 10:55 • adrian.mihaltianu
Generali PPF Holding (GPH) si Groupama au semnat, marti, un acord prin care GPH va achizitiona compania de asigurare poloneza Proama, membra a grupului Groupama. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.
Generali cumpara un asigurator polonez de la Groupama

Tranzactia va permite grupului GPH extinderea pe una dintre pietele cu cea mai mare crestere din Europa Centrala si de Est (ECE). Dupa incheierea tranzactiei, Generali PPF va opera in Polonia cu 2 companii separate si 2 brand-uri distinct – Generali si Proama. Tranzactia este inca subiect al aprobarilor si al autoritatilor de reglementare.

„Polonia este o piata strategica pentru noi. Aceasta inregistreaza una dintre cele mai semificative rate de crestere dintre pietele de asigurare din ECE. Achizitia Proama ne va ajuta sa ne dezvoltam businesul in aceasta piata cu potential”, a declarat Ladislav Bartonicek, CEO-ul Generali PPF Holding.

Pierre Lefevre, managing director international & subsidiaries Groupama, a explicat ca decizia Groupama de a renunta la businesul de asigurare din Polonia face parte din planul de reducere a cheltuielilor si investitiilor.

Proama este activa in principal pe segmentul de retail si a debutat cu vanzarea de asigurari auto, prin 3 canale de distributie: telefon, Internet si retea proprie de agenti.

Tranzactia dintre GPH si Groupama nu va afecta in niciun fel actualele contracte de asigurare si serviciile oferite clientilor de catre Proama. De asemenea, nu vor fi afectate relatiile cu partenerii de afaceri sau cu agentii.

Generali PPF Holding este activa pe piata de asigurari poloneza prin subsidiara sa Generali Group Polonia. Volumul de prime brute subscrise in 2011 de catre Generali Polonia a fost de 1,9 miliarde zloti polonezi (PLN), segmentul de asigurari generale inregistrand o crestere de 28% (per ansamblu, piata de asigurari poloneza a inregistrat o crestere de doar 12%) si cel de asigurari traditionale de viata de 20% (de 5 ori mai mult decat cresterea pietei).

Generali Polonia ofera servicii financiare si de pensii pentru aproape 2 milioane de clienti.

Ambele grupuri sunt prezente si pe piata de asigurari din Romania.