- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Generali Fond de Pensii isi majoreaza capitalul cu 18 mil. lei dupa intrarea pe Pilonul III

12 Dec, 16:19 • adrian.mihaltianu
Generali Fond de Pensii isi mareste capitalul social cu 18 mil. lei (circa 4,6 mil. euro) pana la 89 mil. lei (22,8 mil. euro), dupa ce arbitrul pensiilor a autorizat compania sa activeze pe piata pensiilor facultative (pilonul III), a declarat pentru DailyBusiness Ioan Vreme (foto), directorul general al companiei.
Generali Fond de Pensii isi majoreaza capitalul cu 18 mil. lei dupa intrarea pe Pilonul III

In prezent, Generali Fond de Pensii are un capital social de 71 milioane lei (18,2 mil. euro).

Vreme a precizat ca viitorul fond de pensii facultative va avea un grad mediu de risc si vizeaza toate categoriile de persoane.

„Orice persoana poate sa intre in sistemul pensiilor facultative. Acesta este un produs care poate fi la fel de util, atat pentru persoanele de 20 de ani, cat si pentru cele de 50 de ani”, a mentionat Ioan Vreme.

El estimeaza ca in 2009, piata pensiilor facultative ar putea sa se dubleze comparativ cu acest an, din punct de vedere al numarului de participanti.

Numarul total de participanti atras de fondurile din pilonul III era de 145.072 la sfarsitul lunii noiembrie, cu 9.098 mai multi decat in luna precedenta, potrivit arbitrului pensiilor. In acelasi timp, valoarea activelor nete ale fondurilor de pensii facultative a crescut cu 14,88%, pana la 75,57 milioane lei (20,65 mil. euro).

CSSPP a emis joi decizia de autorizare prealabila a companiei Generali Fond de Pensii ca administrator de pensii facultative, precizand ca sunt indeplinite conditiile prevazute de legislatia in vigoare.

Totodata, arbitrul pensiilor a autorizat modificarea denumirii societatii din Generali Fond de Pensii in Generali Fond de Pensii Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.

Vezi profilul lui Ioan Vreme pe Key People.