- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Generali PPF Holding: Toate entitatile din Romania vor functiona independent

04 Mar, 15:27 • adrian.mihaltianu
Generali PPF Holding, unul dintre cei mai importanti jucatori ai pietei de asigurari din Europa Centrala si de Est, a anuntat miercuri ca toate entitatile pe care le detine in Romania vor functiona independent, sub supravegherea locala a grupului.
Generali PPF Holding: Toate entitatile din Romania vor functiona independent

Holdingul gestioneaza pe piata locala 4 companii: Generali Asigurari, Generali Fonduri de Pensii, Ardaf si Roumanie Assurance International (RAI).

„Cele 4 companii vor opera independent, ca entitati distincte ca management, actionariat si marci”, a precizat Marie Kovarova, coordonatorul teritorial al Generali PPF Holding in Romania si CEO al Generali Asigurari.

„Romania este una din pietele cheie din regiune, avand un potential mare de crestere pe viitor”, a declarat Richard Kapsa, directorul de comunicare al Generali PPF Holding.

Acesta a mentionat ca rata de penetrare a asigurarilor in Romania este cea mai mica din Europa Centrala si de Est.

„Romania reprezinta un punct bun de dezvoltare, fiind printre primele tari in care s-a extins Generali”, a mai spus Richard Kapsa.

Generali ocupa locul 4 pe piata din Romania

In 2008, cele 3 companii de asigurari detinute de Generali PPF Holding au subscris prime brute in valoare de 789 milioane lei (circa 214 mil. euro), ocupand pozitia a patra pe piata de asigurari din Romania, cu o cota de 9,28%, conform datelor neauditate ale holdingului.

Generali Asigurari a inregistrat in 2008 prime brute subscrise de 417 milioane lei (113 mil. euro), potrivit datelor preliminare ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Tot anul trecut, Ardaf a obtinut un volum total de prime brute subscrise de 352,9 milioane lei (95,8 mil. euro), in timp ce RAI a subscris prime in valoare de 20 milioane lei (5,4 mil. euro).

Coordonatorul teritorial al Generali PPF Holding in Romania este Marie Kovarova, care isi va mentine si pozitia de CEO al Generali Asigurari. In urma tranzactiei, Stanislav Uma a devenit presedintele in exercitiu si CEO al Ardaf.

Adina Bacioiu si Dan Bordeanu vor activa in continuare ca director general adjunct si membru al consiliului de administratie al Ardaf, respectiv ca director general adjunct al societatii.

Lor li se alatura, in consiliul de administratie, Eva Stefanikova, potrivit reprezentantilor companiei.

In data de 2 martie 2009, Adunarea Generala a Actionarilor Ardaf i-a numit pe Pavel Paidar si Thomas Pasternak ca membri ai Consiliului de Administratie, numirea fiind supusa aprobarii CSA si inregistrarii la Registrul Comertului.

Managementul RAI va fi in continuare asigurat de catre Iuliana Hampu, CEO, si Adina Bacioiu, membru al Consiliului de Administratie.