- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Generali tinteste afaceri de 124 mil. euro in 2008, in crestere cu 19%

28 May, 14:53 • adrian.mihaltianu
Generali Asigurari si-a propus ca in acest an sa inregistreze prime brute subscrise in valoare de 455 milioane lei (circa 124 mil. euro), in crestere cu 19% fata de anul trecut, a declarat miercuri Tudor Moldovan, directorul general al companiei.
Generali tinteste afaceri de 124 mil. euro in 2008, in crestere cu 19%

„Strategia companiei vizeaza dezvoltarea pe toate liniile de asigurare, dar in special pe cea a asigurarilor de viata, precum si intrarea companiei nou infiintate, Generali Fond de Pensii, pe piata pensiilor facultative (pilonul III)”, a spus Moldovan.

Principalul motor de crestere pentru Generali, in acest an, il vor constitui asigurarile de viata, pentru care se estimeaza o crestere de 49%, pana la 90,5 milioane lei (circa 24,66 mil. euro).

In paralel, compania urmareste imbunatatirea profitabilitatii pe segmentul asigurarilor non-viata, precum si dezvoltarea retelei teritoriale.

In ceea ce priveste asigurarile generale, compania se asteapta la o crestere de 13% in 2008, pana la 364,5 milioane lei (99,32 mil. euro), datorita reducerii ponderii asigurarilor auto.

Tudor Moldovan a mentionat ca societatea nu a mai reinnoit polite „proaste”, ce au inregistrat multe daune, in vederea cresterii profitabilitatii. El a adaugat ca, intr-un an de asigurare, peste 2.500 de asigurati Casco au avut mai mult de trei daune. Recordul daunelor il detine un client care intr-un an a avut 10 daune, din care doua au fost totale.

Generali Asigurari a introdus in portofoliu asigurarea Casco cu fransiza, pe toate canalele de distributie. „Fransiza este in avantajul clientului. Acesta plateste o prima mai mica si invata sa fie mai responsabil”, a spus Moldovan.

„Strategia pentru 2008 se incadreaza in strategia generala pentru urmatorii cinci ani (2008-2012), prin care se urmareste o crestere profitabila, impulsionarea segmentului asigurarilor de viata si participarea la crearea unei culturi a asigurarilor in Romania”, a mai spus directorul companiei.

Acesta a adaugat ca Generali Asigurari vrea sa isi consolideze pozitia de asigurator eficient atat pe segmentul de retail, cat si pe cel corporate, si sa devina unul din cei mai importanti jucatori pe piata asigurarilor de viata.

De asemenea, Generali Asigurari vrea sa deschida in acest an 20 de noi agentii in orasele mici si mijlocii, cu o investitie de aproximativ 1 milion euro, ca parte a strategiei de extindere a companiei.

Generali vrea sa intre pe piata pensiilor facultative in 2008

Grupul Generali doreste ca in acest an sa intre si pe piata pensiilor facultative (pilonul III) cu un fond ce are un grad mediu de risc, in urma succesului obtinut dupa campania de aderare initiala pentru pilonul II, aflandu-se pe locul trei pe piata pensiilor obligatorii.

„Fondul va avea la inceput un capital social de 1,5 milioane euro, minimul cerut de lege, urmand ca acesta sa fie majorat pentru sustinerea activitatii companiei”, a declarat Ioan Vreme, director general al Generali Fond de Pensii.

„Oamenii trebuie sa constientizeze faptul ca asigurarea facultativa este o contributie eficienta pentru a suplimenta pensia obligatorie”, a mai spus Vreme.

Acesta a adaugat ca nu se asteapta la o explozie pe segmentul de pensii facultative in acest an, deoarece exista inca preocupare pentru segmentul de pensii private obligatorii, iar angajatii sunt greu de convins de utilitatea acestui produs.

Vreme estimeaza ca numarul de contribuabili pe piata pensiilor facultative va ajunge la peste 100.000 la sfarsitul acestui an, de la 82.337, cati erau la sfarsitul lunii aprilie.

Generali Asigurari face parte din grupul international Generali, reteaua teritoriala a companiei fiind compusa din 84 de agentii si puncte de lucru, iar portofoliul societatii include astazi toate tipurile de asigurari.