- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Generali vrea 700 de clienti in acest an pentru produsul Euro Garant15

10 Sep, 14:08 • adrian.mihaltianu
Generali Asigurari a lansat, in parteneriat cu PNB Paribas, o noua asigurare de viata cu componenta investitionala (unit-linked) - Generali Euro Garant15, estimand ca in acest an va inregistra circa 600-700 de astfel de contracte, a anuntat miercuri compania.
Generali vrea 700 de clienti in acest an pentru produsul Euro Garant15

„Vrem sa vindem intre 600 si 700 de contracte in acest an, dupa care vom opri vanzarea si vom relansa produsul in primavara lui 2009”, a declarat Ovidiu Racoveanu, seful serviciului asigurari de viata din cadrul Generali Asigurari.

„Pentru urmatorii ani, ne asteptam sa incheiem intre 800 si 900 de contracte pe an. Estimam ca prima medie anuala a asigurarilor Generali Euro Garant15 sa fie de 600-650 euro”, a adaugat Racoveanu.

Investitiile vor fi realizate in euro, pe o perioada fixa de 15 ani. Din mixul de instrumente financiare investitionale vor face parte eurobonduri, actiuni pe pietele europene, americane, japoneze, piata materiilor prime si piete emergente.

Compania estimeaza pentru noua asigurarea unit-linked un randament mediu anual de 7%, egal cu cel realizat de grupul Generali si pe alte piete unde a colaborat cu PNB Paribas.

Plata primelor se poate realiza esalonat, la o frecventa trimestriala (minim 1.000 euro pe an), semestriala (cel putin 800 euro pe an) sau anuala (minimum 400 euro pe an).

„Generali Euro Garant15 se adreseasa persoanelor cu venituri peste medie, care au deja asigurari de viata si constientizeaza beneficiile specifice unit-linked”, a spus Ovidiu Racoveanu.

La maturitatea politei, beneficiul va consta in suma primelor platite, care este garantata, la care se adauga cresterea indicelui BNP Paribas (NF5 Social Europe Excess Return Index) din perioada de 15 ani, potrivit companiei.

Varsta asiguratului trebuie sa fie cuprinsa intre 16 si 60 de ani, iar valoarea anuala a primelor se indexeaza, incepand cu al doilea an, cu 3% din valoarea primei platite in primul an de investitie (ex: 1.000, 1.030, 1.060 etc).

Taxa de emitere a unei polite de asigurare Generali Euro Garant15 este de 15 euro, iar in caz de rascumparare a politei, asiguratul va fi penalizat cu 5% din valoarea primelor platite pana la acel moment.

Dupa 15 ani, asiguratul poate opta pentru plata integrala a sumei sau pentru o plata lunara, ca o pensie, potrivit reprezentantilor Generali.

In cazul decesului asiguratului, beneficiarii pot decide intre cele doua optiuni oferite de produs, respectiv de a primi beneficiul la deces sau de a continua investitia, putand incasa banii la maturitatea contractului.

Din portofoliul Generali Asigurari de produse unit-linked mai fac parte GENerali Investment Unit Solution (GENIUS), lansat in septembrie 2006 si EasyGENIUS, lansat in martie 2008.

In primul semestru al acestui an, Generali Asigurari a inregistrat o crestere de 258% pe segmentul asigurarilor de viata unit-linked fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la o valoare de aproximativ 6 milioane euro, conform reprezentantilor companiei.

In aceeasi perioada, Generali Asigurari a inregistrat un profit de 15,9 milioane lei (4,4 mil. euro), valoarea totala a primelor brute subscrise de companie urcand cu 12% fata de aceeasi perioada a anului anterior, pana la 212,2 milioane lei (57,66 mil. euro).

Reteaua teritoriala a Generali Asigurari este compusa din 84 de agentii si puncte de lucru, iar portofoliul companiei include toate tipurile de asigurari.