- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Groupama vrea 20% din piata asigurarilor de viata in 5 ani

13 Nov, 14:10 • adrian.mihaltianu
Groupama Asigurari tinteste, intr-un interval de 5 ani, o cota de piata de 20% pe asigurarile pe viata, mai mult decat dublu fata de cota consolidata, pe anul 2007, a celor 3 companii achizitionate, a declarat joi Denis Rousset (foto), reprezentantul Groupama in Romania.
Groupama vrea 20% din piata asigurarilor de viata in 5 ani

Anul trecut, Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia Asigurari au totalizat 8,4% din piata de asigurari de viata.

Totodata, Groupama vrea sa detina 25% pentru asigurarile de proprietati si raspundere civila si 15% pe piata asigurarilor auto, a mai spus Rousset.

El a precizat ca imediat ce companiile Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia Asigurari vor fuziona, se va trece la rebranding si se va incepe o campanie de cunoastere a Groupama Asigurari.

„Romania este un element central al strategiei noastre de dezvoltare internationala, in special in regiunea Europei Centrale si de Est”, a declarat Jean-Francois Lemoux, director general international al Groupama.

„Groupama si-a luat un angajament important fata de piata din Romania prin achizitionarea celor 3 companii de asigurare si este pregatita sa participe activ la dezvoltarea pietei locale”, a adaugat Jean-Francois Lemoux.

Groupama vrea sa cumpere diviziia de asigurari a ATEbank

„Groupama se afla in negocieri exclusive cu ATEbank pentru a achizitiona divizia de asigurari a bancii grecesti, cu operatiuni bancare si de asigurari si pe piata din Romania”, a spus directorul international al Groupama.

In 2007, ATE Insurance Romania inregistrase prime brute subscrise de 1,3 milioane lei (circa 390.000 euro) si avea o cota de piata de 0,02%.

„2009 nu va fi un an de achizitii la fel de important ca perioada 2006-2008 pentru Groupama”, a mentionat Jean-Francois Lemoux, adaugand ca 2009 va fi un an de consilidare pentru grup.

„Groupama nu va deschide noi dosare de achizitii anul viitor, ci se va concentra in special pe integrarea societatilor achizitionate in perioada 2006-2008”, a mai spus Lemoux.

Acesta a precizat ca „achizitia diviziei de asigurari a ATEbank este un dosar care nu a fost inghetat”.

Investitia se va amortiza in 6-8 ani

„Amortizarea investitiilor facute de Groupama in Romania ar putea sa se realizeze in aproximativ 6-8 ani”, a declarat directorul general international al Groupama.

Acesta a aratat ca orice filiala achizitionata are nevoie de 3 ani pentru a respecta cerintele de rentabilitate.

Jean-Francois Lemoux a spus ca pana la sfarsitul acestui an, se vor fi efectuate majorari de capital de circa 300 milioane lei (peste 82 mil. euro), ceea ce face ca Groupama sa se claseze pe primele locuri ale investitorilor straini in Romania.

„Iar in 2009 va fi nevoie de noi cresteri de capital”, a adaugat Lemoux, fara a mentiona suma.

Dezvoltarea companiei este sustinuta si de parteneriatele de bancassurance incheiate: acorduri strategice cu OTP Bank si Banca Transilvania si acorduri de distributie cu BRD Groupe Societe Generale si CEC Bank, conform reprezentantilor Groupama.

Groupama a raportat in 2007 o cifra de afaceri de 14,9 miliarde euro si un profit net de 938 milioane euro, avand 37.500 de angajati la nivel mondial, 30% din venituri fiind realizate pe pietele internationale.