- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Grupare infractionala care a fraudat peste 100 bancomate, destructurata de DIICOT

27 Jul, 16:19 • adrian.mihaltianu
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Bacau au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in comiterea de fraude la bancomate (ATM-uri), prin utilizarea de instrumente artizanale.
Grupare infractionala care a fraudat peste 100 bancomate, destructurata de DIICOT

Prejudiciul constatat pana la aceasta data depaseste suma de [b]250 milioane lei[/b].

Gruparea infractionala era constituita din aproximativ 25 de persoane, din municipiul Bacau, iar modalitatea de comitere a faptelor era una inedita la nivelul cazuisticii actuale, conform DIICOT.

Invinuitii procedau la [b]sustragerea din bancomate a unor importante sume de bani[/b], prin folosirea unui dispozitiv metalic confectionat artizanal, introdus in fanta de eliberare a numerarului.

In aceasta modalitate, invinuitii au actionat pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Bacau, Brasov, Neamt, Covasna, Sibiu, Constanta si Iasi, devalizand si aducand in stare de neutilizare peste 100 de ATM-uri.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Bacau au fost conduse 20 de persoane, fata de care, dupa finalizarea audierilor, se vor dispune masurile legale.