- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Hidroelectrica va livra Alro o cantitate de energie de 3 TWh, pana in 2018

13 Aug, 14:32 • adrian.mihaltianu
Alro Slatina, cel mai mare producator de aluminiu din Europa Centrala si de Est, a finalizat negocierile cu Hidroelectrica pentru livrarea unei cantitati de energie electrica de 3 TWh, pana in 2018, la un pret ce va fi calculat anul, pe baza mai multor factori, informeaza Alro, printr-un comunicat remis, luni, Bursei de Valori Bucuresti.
Hidroelectrica va livra Alro o cantitate de energie de 3 TWh, pana in 2018

Producatorul de aluminiu a semnat un act aditional la contractul cu producatorul de energie, toata cantitatea de energie urmand sa fie utilizata strict in procesul de productie si in activitatea curenta a grupului in Romania..

Conform reprezentantilor Alro, contractul pe termen lung ofera predictibilitate si contribuie la implementarea strategiei de dezvoltare a Grupului pentru Romania.

„Alro SA, cel mai mare producator de aluminiu din Europa Centrala si de Est, a finalizat negocierile cu Hidroelectrica pentru livrarea a trei TWh de energie electrica, semnand actul aditional la contractul cu producatorul de energie. Alro utilizeaza intreaga cantitate de electricitate strict in procesul de productie si in activitatea curenta a grupului in Romania”, se arata in document.

Partile au agreat o formula de calcul anual pentru energia electrica, care tine cont de o serie de factori, inclusiv cotatia aluminiului la Bursa Metalelor de la Londra si cotatiile OPCOM.

Alro este o subsidiara a Vimetco N.V., companie globala de aluminiu primar si procesat, integrata pe verticala. Alro este cel mai mare producator de aluminiu din Europa Centrala si de Est, avand o capacitate de productie instalata de 265.000 tpa.

Principalele piete de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeana (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania si Romania). Compania are exporturi in Statele Unite si Asia.