Compania Paper Plus este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata romaneasca a produselor AfH (role de prosoape de hartie, role de hartie igienica, flacoane de sapun lichid, detergent, sau odorizant).
Potrivit noilor standarde europene, printre care si HACCP, care presupune certificarea sistemelor de management al sigurantei alimentelor, segmentul HoReCa (hoteluri, restaurante, catering) va trebui sa respecte normele de igiena impuse la nivel european, prin dotarea corespunzatoare a spatiilor publice. Paper Plus estimeaza ca cererea de dispensere pentru hartie si consumabile din partea jucatorilor pe acest segment va inregistra o crestere semnificativa.
„Adoptarea standardului HACCP de catre jucatorii din sectorul HoReCa din Romania va avea un impact direct asupra evolutiei pietei locale de AfH in urmatorii ani”, a spus Marian Ivan, general manager Paper Plus.
„Ne asteptam ca cererile venite din partea restaurantelor si hotelurilor sa contribuie la cresterea cu 30% a vanzarilor de produse AfH anul viitor. In zonele turistice, cresterea va fi chiar mai mare, de pana la 50%, datorita standardelor inalte de igiena si confort impuse de catre agentiile de turism”, a continuat Ivan.
Investitia pe care un restaurant trebuie sa o faca pentru utilarea bucatariilor si a toaletelor cu dispensere AfH variaza intre 100 lei si 1.000 lei, in functie de particularitatile locatiei. In ce priveste investitia anuala in consumabile AfH, aceasta se ridica la aproximativ 28.800 lei, in cazul unui restaurant mediu.
Sistemul HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point – Analiza riscurilor in cadrul sistemelor de management al igienei) presupune productia, transportul, depozitarea, servirea si comertul alimentelor pe baza principiilor unui sistem de management al sigurantei produselor alimentare.
Acest sistem este prevazut de legislatia internationala (Directiva Consiliului CE 93/43/EEC/14 iunie 1993, Regulamentul U.E. 178/2002) si cea din Romania (Legea 150/2004, H.G. 924 /11 august 2005).