- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Interamerican a devenit Eureko Romania si investeste 20 mil. euro in rebranding si distributie

04 Feb, 12:47 • adrian.mihaltianu
Interamerican, parte a grupului Eureko din 2001, a devenit Eureko din luna februarie a acestui an, compania urmanda sa investeasca 20 milioane euro in 2009 in distributie si rebranding, a spus miercuri Frans van der Ent, country manager Eureko.
Interamerican a devenit Eureko Romania si investeste 20 mil. euro in rebranding si distributie

Procesul de rebranding face parte dintr-o strategie mai larga a companiei de a-si consolida pozitia detinuta pe piata locala de asigurari si pensii.

Interamerican a primit aprobarea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) pentru a-si schimba numele in Eureko la sfarsitul anului trecut, iar procesul de schimbare a imaginii va demara de saptamana viitoare.

La mijlocul lunii februarie va fi lansata o campanie sustinuta de marketing care va defini pozitia Eureko in Romania.

Eureko isi va extinde in acest an reteaua de furnizori de servicii medicale in intreaga tara prin parteneri. Compania va continua sa-si dezvolte capacitatile de distributie prin restructurarea retelei de agenti, prin implementarea unei retele de vanzari catre clienti mari si prin extinderea cooperarii cu brokerii si partenerii de distributie.

De asemenea, Eureko va sustine directii strategice si planuri de dezvoltare prin mai multe proiecte.

Compania se va concentra in acest an pe segmente cheie precum asigurari de viata, sanatate si pensii.

Compania va lansa noi produse de asigurari de viata

Eureko va lansa in acest an noi produse de asigurari de viata, incepand cu un produs de tip unit-linked, avand optiunea de alegere a unui fond garantat, destinat investitorilor precauti. Produsul va fi lansat in aceasta luna, potrivit oficialilor companiei.

In 2009, Eureko va investi si in extinderea serviciilor medicale private furnizate sub numele de Euroclinic.

De asemenea, compania va lansa al doilea fond de pensii facultative (Pilon III) – Eureko Activ, cu profil de risc ridicat, dupa ce la sfarsitul lui 2008 compania a a intrat pe aceasta piata prin fondul Eureko Confort, cu un profil de risc mediu.

Frans van der Ent a anuntat ca finalizarea achizitiei fondului de pensii obligatorii (Pilon II) Bancpost, anuntata la sfarsitul lui 2008, va fi incheiata in vara acestui an.

In al treilea trimestru al acestui an, Eureko isi va muta sediul central intr-o noua cladire de birouri – Olympia Tower din Piata Muncii. Contractul de inchiriere a fost deja semnat pe o perioada de sase ani si jumatate, pana in 2016.

Eureko estimeaza afaceri in scadere pe partea de asigurari, in 2009

Eureko Romania se asteapta la prime brute subscrise din asigurari de aproximativ 70-72 milioane lei (circa 17 mil. euro), in scadere cu aproximativ 10% comparativ cu anul trecut, potrivit datelor neauditate prezentate de Carmen Radu, directorul general adjunct al companiei.

„In 2008, afacerile companiei din asigurari au fost de circa 80 milioane lei (21,7 mil. euro), in crestere cu 16% fata de anul precedent”, a spus Radu, mentionand ca in aceste rezultate nu sunt incluse si serviciile medicale.

Aceasta a precizat ca se asteapta la o scadere a afacerilor pe partea de asigurari, deoarece compania va renunta din luna mai la asigurarile asigurari generale pentru acoperirea anumitor riscuri, respectiv bunuri auto, raspundere civila si cargo.

Pe segmentul asigurarilor de viata, compania estimeaza faceri de circa 49,7 milioane lei (11,8 mil. euro), in crestere cu 32% fata de 2008, cand a inregistrat 37,6 milioane lei (10,2 mil. euro), conform datelor preliminarii.