- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Interamerican nu va mai incheia asigurari generale de la 1 mai

04 Feb, 11:59 • adrian.mihaltianu
Interamerican, parte a grupului Eureko, va inceta, de la 1 mai, subscrierea de polite de asigurari generale pentru acoperirea anumitor riscuri, respectiv bunuri auto, raspundere civila si cargo, a declarat miercuri Frans van der Ent (foto), country manager Eureko.
Interamerican nu va mai incheia asigurari generale de la 1 mai

Pe partea de asigurari generale, Interamerican va mentine doar asigurarile de sanatate.

„Am luat aceasta hotarare deoarece avem o pozitie minora pe aceasta piata, iar estimarile pentru aceste linii de produse sunt mai putin optimiste in ce priveste nivelul cresterii in acest an, pe fondul crizei financiare”, a explicat van der Ent decizia de renuntare la asigurarile generale.

Acesta a mentionat ca Interamerican ii va avea in vedere pe clientii care au deja contracte incheiate pe acest segment.

„Pe aceste asigurari la care vom renunta nu avem o oportunitate de crestere, piata fiind deja stabilita, si de aceea doria sa ne concentram pe segmentele pe care detinem pozitii puternice, precum asigurarile de sanatate, de viata si pensii”, a subliniat Frans van der Ent.

„In ultimii ani, piata de asigurari generale nu a fost deloc profitabila si ne-am gandit ca e o problema de strategie. Prin urmare, am decis sa ne axam pe 3 linii de afaceri pe care suntem competitivi”, a adaugat van der Ent.