- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Interamerican Pensii vizeaza un loc in Top 5 pe pilonul III, in 2009

09 Dec, 00:03 • adrian.mihaltianu
Interamerican Pensii si-a propus ca in 2009 sa atinga o cota de de 2% pe piata pensiilor facultative (pilonul III) si sa se plaseze in topul primilor 5 administratori pe acest segment, a declarat pentru DailyBusiness Besim Jawad (foto), general manager al companiei.
Interamerican Pensii vizeaza un loc in Top 5 pe pilonul III, in 2009

„Ne propunem sa obtinem o pozitie similara cu cea castigata pe pilonul II de pensii (pensii obligatorii – n.r.), si anume sa ne plasam in topul primilor 5 administratori de pensii”, a spus Besim Jawad.

Acesta a adaugat ca bazandu-se pe o strategie de crestere continua, urmareste sa atinga o cota de piata de peste 2 procente pana la sfarsitul anului 2009.

Interamerican Pensii a primit saptamana trecuta, de la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), licenta de administrare pentru fondul de pensii facultative (pilonul III) Eureko Confort, fiind al 10-lea fond din piata.

Eureko Confort este un fond cu risc mediu, care are o alocare a activelor de 65% in instrumente cu venit fix si 35% in actiuni.

Pe pilonul II, Interamerican ocupa locul 5 in topul administratorilor de pensii. La sfarsitul lunii noiembrie, compania avea active nete de 35,15 milioane lei (9,6 mil. euro), in crestere cu 20,52% fata de luna precedenta si 241.084 participanti.

Valoarea activelor nete ale fondurilor de pensii facultative (pilonul III) a crescut cu 14,88% in luna noiembrie, pana la 75,57 milioane lei (20,65 mil. euro), conform arbitrului pensiilor.