- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Kaufland se pregateste sa \”sparga gheata\” cu primul hipermarket din sectorul 5

01 Oct, 00:01 • traian.badulescu
Reteaua de hipermarketuri Kaufland va deschide in a doua parte a anului 2009 un magazin in sectorul 5 al Capitalei, care ar putea fi primul sub acest format din zona, unde se gasesc in prezent doar supermarketuri si magazine tip economat.
Kaufland se pregateste sa \sparga gheata\ cu primul hipermarket din sectorul 5

Oficialii Kaufland au precizat pentru DailyBusiness.ro ca valoarea investitiei in deschiderea primului hipermarket din sectorul 5 se ridica la aproximativ 10 milioane euro.

Magazinul Kaufland, ce se construieste in zona Sebastian a sectorului 5, va avea o suprafata de vanzare de aproximativ 5.000 mp, potrivit oficialilor Kaufland.

In ceea ce priveste deschiderea pe viitor a altor hipermarketuri in acest sector, reprezentantii Kaufland au spus ca acest lucru este posibil, dar nu au furnizat informatii concrete in acest sens.

In prezent, reteaua Kaufland din Romania numara 36 de magazine, 14 fiind deschise in 2007.

Kaufland a deschis primul hipermarket in Romania in Bucuresti, in zona Bucur Obor, in octombrie 2005, in acelasi an extinzandu-se in Ramnicu Valcea si Ploiesti.

In 2006, lantul de magazine s-a extins cu alte 14 filiale la Alba Iulia, Timisoara (doua magazine), Baia Mare, Targu Mures, Galati, Cluj, Hunedoara, Satu Mare, Suceava, Targoviste, Bistrita, Pitesti si Bucuresti – Barbu Vacarescu.

In 2007, Kaufland a continuat dezvoltarea retelei din Romania la care a adaugat inca 14 filiale in Piatra Neamt, Turda, Targu Jiu, Sibiu, Iasi si Cluj Napoca, cu cate doua magazine, Constanta, Roman, Brasov, Arad, Zalau si Odorheiu Secuiesc.

Compania a initiat in 2006 un proiect in parteneriat cu Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care presupune investitii de 300 milioane euro, pe termen lung, in Romania.

Divizia Kaufland face parte din concernul Lidl & Schwarz Co&KG. Grupul Schwarz a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de peste 44 miliarde de euro si are peste 200.000 de angajati in intreaga Europa. Pe plan international, retailerul german detine peste 800 de magazine in Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia, Romania si Bulgaria.