- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Kika vrea magazine in 10 orase importante din Romania in urmatorii ani

04 Dec, 08:11 • adrian.mihaltianu
Retailerul austriac de mobila Kika intentioneaza sa deschida, in urmatorii ani, magazine in 10 orase importante din Romania, 3 dintre acestea urmand sa fie inaugurate la Oradea, Constanta si Timisoara, dupa ce primul a fost pus in functiune la Bucuresti, au anuntat reprezentantii companiei.
Kika vrea magazine in 10 orase importante din Romania in urmatorii ani

„Probabil ca inaugurarea urmatoarelor magazine va avea loc in vara anului 2010 – la Oradea si Constanta si in 2011 – la Timisoara”, a declarat Paul Koch, directorul general al grupului Kika-Leiner.

Acesta a adaugat ca nu sunt foarte sigure datele privind deschiderea urmatoarelor locatii, deoarece exista probleme privind constructia, dreptul de proprietate si birocratia.

Kika a inaugurat joi primul sau magazin de mobila si decoratiuni interioare din Romania, in Bucuresti. Acesta se afla in parcul comercial West Park din zona Militari, care are o suprafata totala de aproximativ 250.000 metri patrati.

„S-au investit aproximativ 31 milioane euro numai in magazinul de mobila si au fost create 250 de locuri de munca”, a declarat Alexandru Creanga, directorul Kika Romania.

Cu o suprafata totala de 27.000 metri patrati, furnizorul de servicii complete kika prezinta o gama variata de peste 50.000 de articole, incepand cu segmentul cash&carry si „do it yourself” pana la marci internationale de renume din domeniul design-ului interior.

„Dupa un studiu de piata cuprinzator si detaliat, suntem de parere ca piata din Romania are un mare potential. Prin urmare, patrunderea pe aceasta piata este urmatorul pas logic al strategiei noastre de extindere”, a declarat Paul Koch.

„Cresterea economica si atractivitatea Capitalei, impreuna cu aderarea Romaniei la UE, reprezinta o sansa importanta pentru Kika. Conceptul nostru este elaborat special pentru Europa si in acelasi timp lasa suficient spatiu de adaptare la diferitele piete”, a adaugat oficialul Kika.

Magazinul dispune de 4 microbuze pe care clientii le pot folosi pentru a transporta gratuit cumparaturile ce depasesc 1.000 lei, in limita a 3 ore si 40 de kilometri. Peste aceasta limita se percepe o taxa de 20 lei pentru 30 minute si 2 lei/km, potrivit reprezentantilor Kika.

„Totodata, magazinul are si masini pentru livrare si montare, contra cost”, a spus Alexandru Creanga.

Referitor la produse, Paul Koch a mentionat ca 80% dintre acestea provin din Europa, iar 20% din Asia. Din Romania, compania comercializeaza mobilier din lemn si canapele.

In magazinul Kika functioneaza si un restaurant cu specialitati romanesti si austriece si un loc de joaca pentru copii.

Grupului Kika-Leiner are 66 de magazine in Austria, Ungaria, Republica Ceha, Croatia, Slovacia si Romania. Kika a planificat deschiderea de noi magazine de mobila si in alte tari, cum ar fi Serbia.

Kika opereaza, de asemenea, si in regim de franciza. Pe baza acestui sistem, doua magazine au fost deschise in afara Europei in Arabia Saudita. Va urma deschiderea altor magazine in Rusia si Israel.

In anul financiar 2007-2008 grupul Kika-Leiner, cu aproximativ 8.200 de angajati, a realizat o cifra de afaceri de 1,248 miliarde euro.