- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

LeasePlan Romania si-a crescut afacerile cu 30% in primele 9 luni

25 Oct, 11:40 • adrian.mihaltianu
Compania de leasing operational LeasePlan Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 28,5 milioane de euro la finele trimestrului trei, in crestere cu 30% fata de aceeasi perioada din 2011 si a investit in acest an 37 de milioane de euro in achizitia de autovehicule, a declarat joi Bogdan Apahidean, directorul general al companiei.
LeasePlan Romania si-a crescut afacerile cu 30% in primele 9 luni

Valoarea portofoliului companiei a crescut in primele 9 luni ale anului cu 40%, pana la 70,6 milioane de euro, raportat la perioada similara a anului trecut.

LeasePlan are in administrare 7.065 autovehicule, in crestere cu 18% fata de primele luni din 2011, detinand o flota proprie de 6.570 masini. Pentru 495 dintre acestea compania asigura doar serviciile de management de flota.

LeasePlan Romania are in protofoliu peste 170 de companii din domenii precum industira energetica, servicii financiare, FMCG, IT&C, industrie si nu numai: OMV Petrom, CEZ Romania, E.ON Moldova Distributie, Bancpost, Ursusu, Breweries, Coca-Cola HBC Romania, IBM Romania si Silcotub.

Compania olandeza a fost infiintata in urma cu 45 de ani, iar in prezent activeaza in 30 de tari, cu peste 6.000 de angajati. Actionariatul LeasePlan este construit din Grupul Volkswagen (50%) si Fleet Investment B.V. (50%), companie de investitii detinuta de omul de afaceri german Friedrich von Metzler.