- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Libra Internet Bank anunță profituri record! 160,7 milioane de lei în primul semestru al anului, în creştere cu aproximativ 46%

17 Aug, 23:41 • Cornel Ghimeșan
Libra Internet Bank a înregistrat un profit net de 160,7 milioane de lei în primul semestru al anului 2023, în creștere cu 45,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.
Libra Internet Bank anunță profituri record! 160,7 milioane de lei în primul semestru al anului, în creştere cu aproximativ 46%

Libra Internet Bank anunță profituri record! Astfel, activele nete totale au ajuns la 10,3 miliarde lei după primele şase luni ale acestui an, valoare cu 6% mai mare decât cea de la finalul lui 2022, potrivit news.ro.

Citește și Libra Internet Bank obține respingerea validării propririi sumelor de bani din conturile Revolut

Libra Internet Bank anunță profituri record!

Reprezentanții băncii spun că rezultatele vin ca urmare a unei creşteri semnificative pe toate sursele de venituri, raportat la semestrul I din 2022. Astfel, venitul din dobânzi s-a majorat cu 44,5%, cel din comisioane cu 48,5%, iar cel din schimburi valutare cu 5,4%. Aceste creşteri vin în condiţiile în care prima jumătate a acestui an a fost marcată de evenimente macroeconomice nefavorabile, presiuni inflaţioniste, incertitudinea cauzată de războiul din Ucraina şi o evoluţie imprevizibilă a dobânzilor.

”Libra Internet Bank a continuat să îşi îmbunătăţească indicatorul Cost to income (Cost/venit), reprezentativ pentru eficienţa operaţională în domeniul bancar. Astfel, procentul înregistrat în primul semestru al anului curent a fost de 40,7%, în condiţiile în care se situa la 48,2% în urmă cu un an. Libra Internet Bank a bifat creşteri – raportat la semestrul I din 2022 – şi în privinţa rentabilităţi capitalurilor proprii (ROE) – 26,7% faţă de 22,8%, rentabilităţii activelor (ROA) – 3,1% faţă de 2,4% şi a ratei de creştere anuale a activelor nete – 11,5% faţă de 1,3%”, au transmis reprezentanții Libra Internet Bank, într-un comunicat de presă.

Mai mult, în primul semestru din 2023, portofoliul net de credite al Libra Internet Bank s-a majorat cu 7,5% şi a atins nivelul de 6,4 miliarde lei.

Cât despre domeniile de finanţate, cele mai mari creşteri s-au înregistrat pentru Agribusiness (+20%) şi Microfinanţare (+15%), două dintre nişele în care banca s-a specializat constant în ultimii ani. Tot în prima jumătate din 2023, rata creditelor neperformante din portofoliul Libra Internet Bank se situa la 1,6%, în condiţiile în care media pieţei era de 2,7%, la 31 martie 2023.

”În mai 2023, Fitch a confirmat perspectiva stabilă în privinţa ratingului Libra Internet Bank, datorată rezilienţei peste aşteptări a performanţei băncii, în contextul riscurilor generate de pandemie şi conflictul din Ucraina. Inclusiv în perioada analizată de către Fitch Ratings, indicatorul de lichiditate imediată s-a situat permanent peste pragul de 35%, iar rata de adecvare a capitalului a fost peste nivelul minim impus de Banca Naţională a României”, mai arată banca.

Libra Internet Bank a fost înfiinţată în 1996 în Bucureşti și de-a lungul timpului s-a specializat în oferirea de produse şi servicii dedicate Profesiilor liberale şi companiilor din Real Estate şi Agribusiness. Libra Internet Bank are o reţea de 55 de sucursale.

Citește și Raiffeisen Bank obţine în instanţă suspendarea ordinului ANPC cu privire la recalcularea ratelor. Ce se întâmplă cu creditele românilor
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult