- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Libra Internet Bank obține respingerea validării propririi sumelor de bani din conturile Revolut

06 Mar, 21:29 • Bocioacă Bianca
Echipa Suciu Popa, reprezentantă a Libra Internet Bank, a obținut respingerea validării propririi sumelor de bani din conturile Revolut.
Libra Internet Bank obține respingerea validării propririi sumelor de bani din conturile Revolut

Echipa Suciu Popa a clarificat un subiect de actualitate în practica instanțelor din România și stabilește că nu poate fi admisă cererea de validare a propririi formulată de creditor împotriva băncii la care conturile Revolut au fost deschise.

Instanța a validat argumentele Suciu Popa deoarece în lipsa existenței raporturilor juridice directe între Libra Internet Bank și clienții Revolut, banca nu este considerată terț proprit în raport cu aceștia și conturile deschise nu pot fi proprite.

Citește și: Veniturile Revolut s-au triplat într-un singur an. S-a înregistrat un profit net de 26,3 milioane de lire sterline

În trecut, alte soluții izolate care au confirmat astfel de cereri de validare de proprire care încălcau limitele legale ale propririi au luat prin surprindere piața bancară, dar și clienții.

A fost respinsă validarea propririi din conturile Revolut

Echipa Suciu Popa a obținut o soluționare prin care se tranșează în mod corect această chestiune, fiind sancționată depășirea cadrului legal în care intervine proprirea și marchează revenirea la normalitate, asigură securitatea și prezivibilitatea activității bancare în relația cu clienții, pe viitor.

Citește și: Ajutoare de la stat pentru două mari regiuni din România! Ministrul Finanțelor confirmă revoluția investițiilor

Echipa care s-a ocupat de acest litigiu a fost coordonată de Miruna Suciu, Managing Partener și partenerul Radu Chiran, alături de Radu Petroi și Dan Oltean Senior Associates în cadrul Suciu Popa, potrivit zf.ro.