- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Millennium Bank si-a redus pierderile in primele sase luni

30 Jul, 11:20 • adrian.mihaltianu
Millennium Bank Romania si-a diminuat pierderile in primul semestru din acest an pana la 6,5 milioane de euro, dupa ce in perioada similara a anului trecut a avut o pierdere de 10,1 milioane de euro.
Millennium Bank si-a redus pierderile in primele sase luni

Banca a subliniat ca a schimbat metodologia de calcul a venitului din dobanzi, ca urmare a implementarii standardelor internationale de raportare financiara (IFRS) in Romania. In consecinta, venitul operational pentru prima jumatate a anului 2012 nu este comparabil cu cel reportat pentru aceeasi perioada din 2011.

„In termeni comparabili – adica folosind aceeasi metodologie in vigoare in 2011 – veniturile operationale totale au ajuns la 14,5 milioane de euro la finalul lui iunie 2012, ceea ce reprezinta cu 1% mai putin decat in iunie 2011, ca urmare a scaderii veniturilor din schimburi valutare si din activitati de trading”, au aratat oficialii bancii.

In ceea ce priveste venitul de baza, alcatuit din veniturile nete obtinute din dobanzi si comisioane, acesta a crescut la 13,1 milioane de euro, cu 4% mai mult fata de prima jumatate a anului 2011.

Millennium Bank Romania avea la finele lunii iunie 65 de sucursale si 668 de angajati.

Grupul portughez Millennium bcp a raportat o pierdere de 544 milioane de euro in primele sase luni din 2012, dupa ce in S1 2011 a avut un profit de 114 milioane de euro, rezultatul fiind afectat de provizioanele constituite pentru operatiunile din Grecia, de cresterea portofoliului de credite neperformante pe piata de origine, Portugalia, si de criza din zona euro.