- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Ministerul Dezvoltării face marele anunț: Beneficiarii programului „Banca pentru Locuințe” primesc 238 milioane de lei prime de stat

28 Mar, 23:30 • Bumbeneci Diana
Ministerul Dezvoltării aduce vești bune pentru toți clienții programului „Banca pentru Locuințe”. Aceștia vor primi 238 milioane de lei prime de stat datorate perioadei 2014-2022.
Ministerul Dezvoltării face marele anunț: Beneficiarii programului „Banca pentru Locuințe” primesc 238 milioane de lei prime de stat

Ministerul Dezvoltării anunţă oficial că un număr de 79.277 de beneficiari programului „Banca pentru Locuinţe” vor primi, de la această instituţie, suma de peste 238 de milioane de lei. Banii oferiți de actualul Guvern sunt pentru primele de la stat datorate pentru anii 2014-2022, potrivit unui comunicat de presă al ministerului, potrivit Economedia.

Ce prevede programul „Banca pentru locuințe”

Suma va fi plătită către clienţii BCR Banca pentru Locuinţe şi Aedificium Banca pentru Locuinţe şi reprezintă primele de la stat datorate pentru anii 2014-2022, a anunţat ministrul Cseke Attila, spunând că primele de stat vor fi virate către cetăţeni în integralitate, iar plăţile vor fi la zi.

Vezi și: Ministrul Boloș anunță cele 6 mari schimbări la pensii. „Pentru că tot ceea ce s-a convenit și cred că se va regăsi sub formă de amendamente face parte din această categorie de măsuri”

Banca pentru locuințe
Banca pentru locuințe

Potrivit comunicatului transmis de instituție, se vor vira 209.187.032,41 de lei către clienţii BCR Banca pentru Locuinţe şi 29.297.243,43 de lei către clienţii Aedificium Banca pentru Locuinţe.

Potrivit Ministrului, românii care vor beneficia de prime sunt persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, care au încheiat contracte de economisire-creditare pe o perioadă de minimum 5 ani şi au justificat sumele economisite în scop locativ. Prima de stat este finanţată de Guvern prin bugetul Ministerul Dezvoltării şi este de maximum 250 de euro pentru fiecare an de economisire.

Prin Legea bugetului de stat pe anul 2023, pentru acest Program au fost alocate credite bugetare în valoare de 280.000.000 de lei. În acest fel, se asigură fondurile necesare pentru plata primelor de stat aferente anilor 2014-2022, care nu au fost acordate din cauza existenţei unor acţiuni formulate în instanţă ca urmare a unor decizii ale Curţii de Conturi privind neregulile referitoare la abateri de la legalitate şi regularitate”, potrivit ministerului.

De altfel, tot în acest context, instituția mai anunță și că sumele vor fi transferate către bănci în următoarele zile. Acestea le vor vira, la rândul lor, către beneficiari.

Ai mai putea citi: Avertisment sumbru! Analistul Adrian Negrescu: „S-ar putea să nu mai avem cu ce să plătim pensiile în România în orizontul următorilor 15 ani”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult