Finante-Banci

Ministru francez: Grecia va fi exclusa din zona euro si din UE daca refuza planul de ajutor

04 Nov, 09:49 • Redactia DailyBusiness
Grecia va fi exclusa din zona euro, dar si din Uniunea Europeana, daca nu accepta planul decis de statele europene la 27 octombrie pentru a incerca sa rezolve criza datoriilor, a avertizat vineri ministrul francez al Afacerilor Europene, Jean Leonetti, citat de AFP.
Ministru francez: Grecia va fi exclusa din zona euro si din UE daca refuza planul de ajutor

„Neacceptarea planului inseamna iesirea din euro, neacceptarea planului pentru greci inseamna iesirea din Europa”, a declarat Jean Leonetti pentru postul de radio Europe 1, adaugand ca nu dorestre sa se intample acest lucru.

Premierul grec, Giorgios Papandreou, care anuntase organizarea unui referendum pe tema planului european de ajutor, s-a declarat joi dispus sa renunte la acest proiect, dupa ce doua deputate socialiste au precizat ca nu vor acorda vineri votul de incredere Guvernului grec, care ar pierde astfel majoritatea in Parlament, redusa la 150 de voturi din totalul de 300.

Deputatele disidente au protestat astfel fata de proiectul de referendum privind planul european de ajutor, cerut de Papandreou, contestat de asemenea de cinci ministri, relateaza Mediafax.

Papandreou se confrunta vineri seara, in jurul orei 22.00 GMT (24.00, ora Romaniei), cu un vot de incredere in Parlament privind planul european de salvare a Greciei.