- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Mugur Isarescu: 2015 este o data ambitioasa de aderare la euro

05 May, 14:25 • adrian.mihaltianu
Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a declarat joi ca 2015 este o data ambitioasa de aderare a Romaniei la euro.
Mugur Isarescu: 2015 este o data ambitioasa de aderare la euro

„Aceasta data este veche de cativa ani buni, de vreo 3 ani. Guvernul nu a facut altceva decat sa hotarasca sa nu o schimbe”, a spus Isarescu, la prezentarea raportului trimestrial asupra inflatiei.

„O fundamentare nu se poate face decat in baza unei analize facute de un grup mare de specialisti. Si din acest punct de vedere salutam hotararea Guvernului de a forma un comitet interministerial, guvernamental, condus la nivel inalt, care sa analizeze aceasta problema”, a adaugat guvernatorul bancii centrale.

El a mentionat ca 2015 nu si-a epuizat toate valentele.

„Intr-adevar, daca te uiti la aspectele tehnice, pe zi ce trece devine tot mai greu de atins. O schimbare a datei ar fi generat discutii nesfarsite fara fond”, a spus Isarescu.

Acesta a subliniat ca pana in 2015 mai sunt 4 ani. „Deci nu este chiar de azi pe maine. Mai avem atatea lucruri de facut incat cred ca este bine sa le facem”.

„2015 chiar daca este o tinta ambitioasa poate sa fie atat un semnal de continuare a reformelor cat si un catalizator (ceva care sa accelereze reformele, fara sa creeze alte probleme)”, a conchis Mugur Isarescu.