- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Nemtii de la Gothaer au preluat pachetul majoritar al Platinum Asigurari

08 Oct, 15:47 • adrian.mihaltianu
Gothaer Finanzholding AG si Platinum Asigurari Reasigurari a anuntat luni finalizarea tranzactiei si preluarea pachetului majoritar (67% din actiuni) de catre nemti.
Nemtii de la Gothaer au preluat pachetul majoritar al Platinum Asigurari

Restul de actiuni raman detinute in mod egal de Constantin Toma si Efraim Naimer, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor urmand sa valideze finalizarea tranzactiei.

„Achizitia a 67% din actiunile Platinum este un pas important in strategia de dezvoltare a grupului Gothaer in Europa Centrala si de Est (CEE), iar Platinum este platforma ideala pentru intrarea pe piata romaneasca a asigurarilor”, a declarat Jurgen Meisch, CFO al Gothaer Insurance Group.

„Ne asteptam sa devenim in urmatorii 5 ani una dintre cele mai mari companii de asigurare pe piata asigurarilor generale din Romania”, a adaugat el.

Constantin Toma, presedintele Consiliului de Administratie al Platinum Asigurari Reasigurari, a subliniat ca intrarea Gothaer in companie este un semn pozitiv pentru Platinum si industria asigurarilor.

„Ca un prim pas spre integrarea in Grupul Gothaer, [b]Platinum va fi in curand rebranduit in Gothaer[/b]”, a spus Toma.

Toma a preluat compania Platinum Asigurari in vara anului 2011, dupa retragerea de la conducerea Omniasig.

Gothaer Versicherungsbank VVaG este una din cele mai importante companii de asigurari mutuale din Germania si compania mama a grupului Gothaer, oferind produse de asigurari generale, de viata si sanatate.

Gothaer Finanzholding AG este entitatea care administreaza activitatile financiare ale grupului.

Cu o experienta de aproape 200 de ani in domeniul asigurarilor, Gothaer gestioneaza un portofoliu de active de 23 miliarde euro si un volum anual de prime brute subscrise de aproximativ 4 miliarde de euro.

Grupul Gothaer a inceput expansiunea in afara Germaniei, intrand in CEE prin achizitia asiguratorului polonez PTU (Polskie Towarzystwo Ubezpieczen S.A.) precum si prin implicare in asociatia europeana a asiguratorilor Eurapco.

Compania Platinum Asigurari-Reasigurari a anuntat ca [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/platinum-asigurari-a-trecut-pe-profit-anul-trecut-77422/ ]a intrat pe profit in 2011[/url], cu un castig de 295.851 lei, fata de o pierdere de 0,9 milioane de lei in anul anterior, ca urmare a unei perioade de concentrare asupra imbunatatirii rezultatelor financiare ale societatii.

Valoarea primelor brute subscrise au urcat anul trecut la 18,1 milioane lei, dupa ce in 2010 au fost de 11,76 milioane euro.