- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Noutatile pietei bancare in saptamana 16-20 mai

20 May, 14:45 • adrian.mihaltianu
Bancile locale au anuntat in saptamana 16-20 mai mai multe oferte diversificate, printre care se numara credite ipotecare, imprumuturi agricole, refinantari, rate pentru bilete de avion, dar si un nou card cu tehnologia contactless.
Noutatile pietei bancare in saptamana 16-20 mai

Banca Romaneasca a lansat un [b]credit ipotecar pentru modernizarea casei[/b], destinat celor care doresc sa-si renoveze locuintele proprietate personala.

Creditul este disponibil in lei si euro, la o dobanda echivalenta cu Robor la 3 luni plus 3,2% si respectiv Euribor la trei luni plus 5,2%. Costul aferent evaluarii si asigurarii imobilului este suportat de catre banca. Suma maxima ce poate fi contractata este de 430.000 lei, respectiv 100.000 euro, pentru o perioada de pana la 25 de ani, nefiind necesar un aport propriu din partea clientului.

In plus, Banca Romaneasca a redus marja fixa de dobanda la creditul ipotecar standard si la cel destinat achizitiei de locuinte situate intr-unul dintre ansamblurile rezidentiale finantate de catre banca.

Astfel, creditul ipotecar standard beneficiaza in prezent de o marja fixa de 5,2%, in scadere de la 6,2%, la care se adauga Euribor la 3 luni. Suma minima ce poate fi imprumutata este de 10.000 de euro, respectiv 35.000 lei.

Creditul ipotecar destinat celor care isi doresc o locuinta intr-unul din ansamblurile rezidentiale partenere ale Bancii Romanesti poate fi accesat cu o marja fixa de 4,9%, in scadere de la 5,3%, la care se adauga Euribor la 3 luni, in conditiile in care limita maxima de finantare a crescut la 85%.

BRD-Groupe Societe Generale a anuntat ca a prelungit pana la 14 iunie promotia ReStart, inceputa in martie, prin care banca ofera [b]credite de refinantare[/b] in lei, euro sau dolari.

Creditele ReStart ofera posibilitatea refinantarii si consolidarii unor credite contractate la una sau mai multe banci, indiferent de moneda. Ele pot refinanta toate tipurile de credite: imobiliare/ipotecare, de nevoi personale, auto, credite pentru achizitionarea de bunuri de consum, carduri de credit sau descoperiri de cont.

Pentru creditele de nevoi personale in lei, dobanda de refinantare este fixa, de 7%. La refinantarea prin intermediul creditelor de nevoi personale cu ipoteca in euro, dobanzile se calculeaza in functie de Euribor la 3 luni, la care se adauga o marja de 3,5 sau 4 puncte procentuale, in functie de durata aleasa. Pentru refinantarea prin intermediul creditelor imobiliare/ipotecare in euro, marja fixa adaugata la Euribor la 3 luni este de 3 sau 3,5 puncte procentuale, in functie de durata creditului si valoarea avansului.

Banca Transilvania a ieftinit [b]creditele in lei acordate agricultorilor[/b] in baza conventiilor incheiate de acestia cu Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA), reducand dobanda acestora de la 12,5% la 9,75%.

Creditele sunt destinate firmelor sau societatilor din domeniul agricol, respectiv intreprinderilor individuale, si sunt acordate pe o perioada de maxim 12 luni. BT solicita clientilor, drept garantii, adeverinta eliberata de APIA si garantia FGCR. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA acopera pana la 80% din garantiile creditului, in functie de subventia pentru care se acorda imprumutul.

ING Bank si Gecad ePayment au lansat Home’Pay, [b]o noua metoda de plata online[/b] integrata pe platforma tehnica de plati ePayment si pusa la dispozitia clientilor ING prin intermediul aplicatiei de Internet banking ING Home’Bank.

Cu ajutorul serviciului, utilizatorii vor putea plati in magazinele online romanesti fara a fi nevoie sa transmita datele personale sau de card.

Pentru inceput, serviciul este disponibil doar clientilor care vor sa faca plati catre agentia de turism paravion.ro, insa in perioada urmatoare urmeaza sa fie implementat in aproximativ 100 de magazine online.

Incepand cu aceasta saptamana, posesorii cardurilor Credit Europe Bank pot achizitiona [b]bilete Blue Air in 3 rate fara dobanda, prin internet[/b]. In curand, optiunea va fi disponibila si pentru achizitiile facute la agentiile partenere Blue Air.

Anterior, posibilitatea de a cumpara bilete in rate prin cardurile CardAvantaj era disponibila doar la biroul de ticketing al companiei aeriene din cadrul Aeroportului Baneasa.

Tot in domeniul turistic, tinand cont ca se apropie sezonul estival, MasterCard si Gecad ePayment extins promotia adresata posesorilor de carduri MasterCard si Maestro, pana pe data de 30 iunie 2011. Initial, campania a fost anuntata pentru perioada 15 aprilie 2011 – 15 mai 2011.

Astfel, clientii primesc o [b]reducere de 5%[/b] daca achita online, cu un card MasterCard sau Maestro, [b]serviciile achizitionate intr-una dintre agentiile de turism partenere[/b].

Agentiile participante la campanie sunt: Accent Travel & Events, All Seasons, Altours, Avia Travel & Events, Dacos, Europa Travel, Decoleaza.ro, Eximtur, Mareea, Paravion, Perfect Tour, Rezerva.ro, Veltravel si Vola.ro.

BCR a lansat miercuri, in parteneriat cu RATB, un [b]card de debit contacless[/b] – „Zambet BCR”, care [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/bcr-vrea-ca-80-din-pos-urile-proprii-sa-fie-contactless-in-urmatorii-4-5-ani-62614/]include si o  aplicatie de transport[/url], putand functiona si ca portofel electronic pentru transportul cu RATB si Metrorex din Bucuresti.

Cardul poate fi folosit atat pentru tranzactii uzuale la POS (terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card) si ATM (bancomate), cat si direct in mijloacele de transport in comun la aparatele de taxare electronica.

De asemenea, aplicatia contactless permite efectuarea platilor rapid, fara a da cardul din mana, la POS-urile acceptante.