- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Ofertele pietei financiare din aceasta saptamana, foarte diversificate

07 May, 11:01 • adrian.mihaltianu
Ofertele bancilor locale din saptamana 2-6 mai au fost foarte diversificate. Astfel, au fost anuntate oferte de refinantare, credite pentru companiile mici, internet banking, pachete pentru pensionari, dar si oferte la contractele de leasing.
Ofertele pietei financiare din aceasta saptamana, foarte diversificate

Citibank atrage clientii cu un [b]credit de refinantare[/b] in lei, cu o dobanda fixa incepand de la 15,99% pe an. Acest produs nou lansat permite clientilor sa imprumute pana la 60.000 lei, fara girant si avans.

„Prin intermediul acestei noi oferte de refinantare, venim in intampinarea clientilor ce simt povara fluctuatiilor cursului de schimb valutar si ale dobanzii”, spune Mihaela Nacu, director departament credite la Citibank Romania.

In acelasi timp, Millennium Bank a anuntat ca ofera [b]consultanta online pentru identificarea optiunilor de refinantare[/b] potrivite pentru diferite tipuri de nevoi ale clientilor.

Banca a lansat un site dedicat, www.creditrefinantare.ro, o aplicatie dezvoltata pe baza a trei profiluri de client si tipuri de nevoi financiare diferite, care permite realizarea de simulari pentru un credit de refinantare Millennium Bank.

MasterCard Europe a lansat pe site-ul propriu sectiunea Taxe si Impozite – o platforma noua de educare a contribuabililor romani cu privire la [b]plata online cu cardul a taxelor si a impozitelor[/b].

Proiectul urmareste sa ofere informatii utile despre obligatiile financiare ce pot fi achitate online, siguranta procesului de plata cu cardul pe internet, cat si specificul mecanismului de functionare a Sistemului Electronic National de plata online a taxelor, lansat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale la sfarsitul lunii martie.

„Odata cu implementarea platformei online www.ghiseul.ro, orice contribuabil roman, posesor de carduri MasterCard sau Maestro isi poate achita impozitele, taxele si amenzile pe internet cu orice tip de card – debit sau credit – indiferent de institutia financiara emitenta”, a declarat Denisa Mateescu, general manager pe Romania si Regiunea Balcanilor, MasterCard Europe.

Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat un [b]pachet de servicii de baza pentru micii comercianti[/b] cu ridicata sau cu amanuntul. Astfel, banca ofera un credit pentru nevoi nenominalizate in lei pe o perioada de pana la 10 ani.

Antreprenorii pot folosi fondurile pentru dezvoltarea afacerilor prin finantarea activitatii curente, a investitiilor precum si pentru refinantarea/consolidarea altor credite cu destinatie similara, fara a prezenta la banca documente justificative pentru utilizarea creditului.

Creditul se poate acorda pe o perioada de pana la 120 de luni, iar suma maxima poate fi pana la 300.000 lei. Marja de finantare pentru acest tip de credit pleaca de la 2,3% pentru finantari pe termen scurt cu garantii imobiliare.
De asemenea, Intesa Sanpaolo Bank ofera un nou [b]pachet de produse si servicii dedicat pensionarilor[/b]. Pachetul, intitulat generic „Pensia mea”, include serviciul de incasare a pensiei publice, cont curent in lei si/sau valuta si un card de debit.

Banca nu percepe comision pentru: deschiderea si administrarea pachetului, incasarea pensiei, retrageri numerar de la bancomatele Intesa Sanpaolo Bank, emiterea si administrarea cardului, retrageri de numerar de la ghiseele bancii pana in limita a 2.000 lei pe luna.

Pachetul „Pensia mea” este valabil pentru pensiile civile, platite prin Casa Nationala de Pensii Publice.

Banca Transilvania a anuntat marti ca [b]a scazut dobanzile la depozite[/b] in lei cu pana la 0,5 puncte procentuale. Astfel, banca a redus cu 0,25 puncte procentuale a dobanzilor pentru depozitele pe 9 si 12 luni, inclusiv la Depozitul Contul de Economii (toate transele), pentru persoane fizice.

De asemenea, Banca Transilvania a micsorat cu 0,50 puncte procentuale dobanzile pentru depozitele pe 1 si 3 luni, inclusiv la Depozitul Activ BT, pentru persoane juridice.

Clientii Garanti Bank au derulat in primul trimestru tranzactii prin intermediul platformei de [b]internet-banking[/b] in valoare de 840 de milioane de lei. Comparativ cu perioada similara a anului trecut, volumul tranzactiilor este de 2,5 ori mai mare.

La sfarsitul lunii martie Garanti numara 50.000 de clienti care utilizau serviciul de internet-banking (Garanti Online), cu 70% mai multi decat in urma cu un an.

Utilizatorii Garanti Online pot realiza transferuri intrabancare sau interbancare in orice valuta, plati catre Trezorerie, schimburi valutare, pot constitui si lichida depozite la termen, pot deschide si inchide conturi curente in lei si valuta. Totodata, acest serviciu permite gestionarea operatiunilor efectuate cu cardurile de debit si de credit, achitarea sumei de plata pentru cardul de credit, modificarea codului PIN al cardurilor sau utilizarea aceluiasi cod PIN pentru mai multe carduri fara a fi necesara deplasarea la banca.

Volumele tranzactionate de clientii BCR prin [b]internet banking[/b] au crescut in 2010 cu 160% fata de anul anterior. In plus, numarul depozitelor deschise prin internet banking la BCR s-a dublat in 2010 fata de 2009, iar valoarea lor s-a triplat, atingand la finalul anului trecut un total de peste 2,75 miliarde de lei.

Cei mai multi clienti ai BCR apeleaza la serviciul de internet banking pentru a-si achita facturile de utilitati, servicii de televiziune si telefonie. Oficialii BCR sustin ca se observa o tendinta de crestere si la nivelul numarului de clienti care au utilizat serviciul de internet banking pentru constituirea de depozite bancar.

Bancpost a lansat un [b]serviciu de facturare electronica pentru clientii corporate[/b], in parteneriat cu TransFonD. Noul serviciu permite clientilor Bancpost sa inlocuiasca facturile tiparite si arhivarea in dosare, cu facturile emise, transmise si arhivate electronic.

Aplicatia de facturare electronica e-Factur@ poate procesa un volum de facturi cuprins intre 50 si 500.000 zilnic, scalabil nelimitat, iar sistemul central este administrat in totalitate de catre TransFonD, atat tehnic cat si functional.

Porsche Mobility, companie membra a Porsche Finance Group, va livra in acest an 250 de masini marca Volkswagen operatorului telecom Vodafone, in urma reinnoirii [b]contractului de leasing operational si management de flota[/b].

La finalul lunii martie flota administrata de Porsche Mobility numara peste 5.400 autovehicule, utilizate de peste 240 clienti.

BRD Sogelease ofera un [b]produs de finantare pentru achizitia de autoturisme[/b] in conditii preferentiale, cu ocazia aniversarii a 10 ani de activitate pe piata din Romania.

Produsul se adreseaza in special persoanelor juridice si presupune o marja de dobanda peste Euribor incepand de la 6% si un avans minim ce porneste de la 10%. Oferta este valabila pana pe 15 iulie.

Clientii vor beneficia de protectia impotriva riscurilor de avarii si furt prin Allianz-Tiriac Asigurari. In baza acestui parteneriat, prin care Allianz-Tiriac este asiguratorul auto exclusiv al autovehiculelor noi finantate in cadrul programului BRD Sogelease, clientii vor beneficia, in plus, de o oferta promotionala casco, valabila pe intreaga perioada de finantare.