- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Ovidiu Dranga, noul purtator de cuvant al MAE

29 May, 11:37 • adrian.mihaltianu
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat marti ca Ovidiu Dranga (foto), fostul ambasador al Romaniei la Bruxelles, a fost numit in functia de purtator de cuvant al institutiei.
Ovidiu Dranga, noul purtator de cuvant al MAE

Doris Mircea, care a detinut pana in prezent si functia de purtator de cuvant, ramane in functia de director general al departamentului comunicare si diplomatie publica.

In varsta de 45 de ani, Ovidiu Dranga este diplomat de cariera, cu gradul diplomatic de ministru plenipotentiar.

Dranga este angajat in MAE din 1991 si a ocupat pana in prezent functii atat in Centrala MAE, cat si in serviciul exterior, cum ar fi cele de secretar I si prim colaborator la Misiunea Romaniei la NATO (1996-2000), director al directiei NATO (2000-2001), director general pentru afaceri politice (2005-2007).

In perioada 2001-2005, Ovidiu Dranga a fost loctiitorul secretarului de stat pentru politica de aparare si integrare euro-atlantica din Ministerul Apararii Nationale.

Ovidiu Dranga este absolvent al unui master in administratie publica la Harvard University, „JFK School of Government” (2003-2004). De asemenea, este membru sau membru fondator al mai multor organizatii neguvernamentale, precum Asociatia „George C. Marshall”, Fundatia „Manfred Wörner”, „Black Sea Trust Fund Advisory Board” si „Clubul Harvard Romania-Moldova”. In perioada 2001-2005, a activat ca asistent asociat la SNSPA, Facultatea de relatii internationale, si lector la Academia Diplomatica.

Acesta a fost decorat cu Ordinul National „Serviciul Credincios” in grad de Cavaler (2002) si cu Ordinul „Meritul Diplomatic” in grad de Ofiter (2006).

Ovidiu Dranga este casatorit si are doi copii.