- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

PayPoint vrea 2.500 de terminale de plata electronica a facturilor, pana in martie 2009

11 Aug, 18:46 • adrian.mihaltianu
Grupul britanic PayPoint a lansat in august serviciul national de plata electronica a facturilor in puncte de retail si si-a propus ca pana in martie 2009 sa detina aproximativ 2.500 de terminale in Romania, fata de cele 1.000 din prezent, a declarat luni Dominic Taylor, CEO PayPoint plc.
PayPoint vrea 2.500 de terminale de plata electronica a facturilor, pana in martie 2009

Acesta reprezinta primul serviciu multi-client activ in Romania si faciliteaza plata in acelasi punct a tuturor facturilor emise de furnizorii de servicii si utilitati cu care compania are semnate contracte, a anuntat PayPoint.

In prezent, utilizatorii serviciilor Romtelecom, Distrigaz Sud, UPC si Zapp pot plati facturile prin intermediul sistemelor PayPoint.

„Suntem in discutii si cu alti mari furnizori de servicii si utilitati”, a spus Dominic Taylor, fara a mentiona numele acestora.

„Am venit in Romania in 2007 si intr-un an de zile am reusit sa punem bazele unei retele nationale de terminale pentru plata electronica a facturilor, singura de acest gen activa la nivel national in piata”, a mai spus Taylor.

„PayPoint a ales sa investeasca in Romania deoarece piata are un mare potential, tara are o economie dinamica, iar studiul pietei a aratat ca 95% din romani isi fac platile in numerar”, a declarat Lorraine Buhagiar, director de operatiuni pentru Romania.

Pe langa serviciul de plata a facturilor, Pay Store, prin intermediul subsidiarei sale Pay Store, va continua sa ofere servicii complete de reincarcare electronica a SIM-urilor preplatite pentru toti jucatorii din industria de telefonie mobila care furnizeaza acest tip de produse (Cosmote, Orange si Vodafone), precum si servicii de incarcare electronica pentru telefonia fixa cu acces international si Internet, precum EasyComm, UPC, Nobel si Worldtelecom (Number One).

Pay Store detine in prezent peste 4.000 de terminale in Romania si intentioneaza ca pana in primavara anului viitor sa mai adauge la acestea inca 1.500.

„Procesarea tuturor tranzactiilor, atat platile facturilor cat si reincarcarea electronica pentru telefoanele mobile, se realizeaza utilizand aceeasi platforma deja operationala in Marea Britanie”, au spus reprezentantii companiei.

Infiintata in 1996, compania PayPoint este lider pe segmentul de plati cash si online in Marea Britanie, deruland operatiuni si in Irlanda si Romania.

PayPoint a inregistrat in anul fiscal incheiat in martie venituri nete de 70 milioane lire sterline, ca rezultat al celor peste 503 milioane de plati, tranzactii realizate pentru mai mult de 5.000 de clienti furnizori si comercianti.

Din septembrie 2004, PayPoint este listata la Bursa din Londra.