- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Penescu catre Concurenta: Amenda primita de PIC este jignitoare

20 Oct, 16:37 • traian.badulescu
Cornel Penescu (foto), proprietarul retelei de hipermarketuri PIC, a contestat in instanta amenda de 223.000 euro primita de la Consiliul Concurentei si a spus ca cere demisia presedintelui institutiei.
Penescu catre Concurenta: Amenda primita de PIC este jignitoare

„Presedintele Consiliului Concurentei a jignit o companie de 4.000 de angajati, cu contributii mari la bugetul de stat, din care i se plateste salariul. Cer demisia presedintelui Consiliului Concurentei”, a spus pentru DailyBusiness.ro omul de afaceri pitestean.

El a spus ca amenda primita din partea CC este anormala si ca institutia ar trebui sa vegheze asupra concurentei din piata.

Consiliul Concurentei a anuntat luni ca a amendat societatile Billa Romania, PIC si Spar pentru furnizarea de informatii incorecte privind „clauza clientului cel mai favorizat”.

Penescu a explicat ca reprezentantii CC au considerat ca raspunsul reprezentantului PIC la intrebarea privind aceasta clauza, respectiv „nu este cazul”, trebuia sa fie mai elaborat.

„Nu poti da o amenda pentru ca un functionar de la firma respectiva nu a inteles ce e cu intrebarea. Noi n-am ascuns nimic. Trebuia sa mai ceara o lamurire daca nu le-a convenit raspunsul”, a mai spus Penescu

Omul de afaceri a explicat ca institutia trimite lunar chestionare firmei. „Dupa ce ca muncim pentru ei, ne mai si amendeaza”, a spus Penescu.

El si-a exprimat increderea in sistemul juridic din Romania, desi a apreciat ca procesul de solutionare a cazului va fi unul indelungat.

„Sunt multe nereguli in Romania. Noi, oamenii de afaceri, suntem obisnuiti, dar speram ca justitia sa faca dreptate”, a conchis Penescu.