- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

P&G: 90% din productia fabricii de la Urlati va fi vanduta in regiune

30 Sep, 13:57 • traian.badulescu
Procter&Gamble va vinde in regiune 90% din ceea ce va produce la fabrica de produse de igiena personala din Urlati, judetul Prahova, a declarat marti Ramona Brad, director de relatii externe P&G Romania.
P&G: 90% din productia fabricii de la Urlati va fi vanduta in regiune

Investia in construirea acestei fabrici se ridica la aproximativ 100 milioane de dolari (circa 70 mil. euro), productia fiind estimata sa inceapa in prima parte a anului 2010.

„Menirea fabricii noi este sa suplineasca necesarul de produse de igiena personala la nivelul Europei”, a precizat Brad.

Oficialul P&G a mentionat ca fabrica de la Urlati va produce initial produse de ingrijire a parului precum sampon si balsam, urmand ca ulterior sa se poata adauga alte tipuri de produse.

Investitia P&G de la Urlati va atrage in mod sigur si alte investitii in zona, din partea furnizorilor companiei, considera Ramona Brad.

Lista scurta stabilita de P&G in ultimul an pentru selectia locatiei pentru noua sa unitate cuprindea, pe langa Romania, tari ca Polonia, Turcia si Ucraina.

De asemenea, pietele acestor tari, precum intreaga zona a Europei Centrale si de Est, reprezinta o tinta pentru comercializarea produselor fabricate la Urlati.

Pentru constructia fabricii de la Urlati, P&G a concesionat un teren de 25 ha pe o perioada de 45 de ani.

„Am facut un pariu cu Romania acum 15 ani, cand am investit in fabrica de detergenti de la Timisoara. Fabrica de acolo s-a dezvoltat destul de bine. Speram sa dezvoltam la fel si fabrica de la Urlati”, a mai spus Ramona Brad.

Fabrica P&G de la Timisoara produce detergenti si inalbitori, fiind cea mai importanta unitate de productie a grupului pe acest segment din Europa, a precizat Brad.

„Exista planuri de extindere a activitatii fabricii de la Timisoara. In prezent, 50% din productia de detergenti si inalbitori de la aceasta fabrica este vanduta pe plan extern, in Europa”, a adaugat directorul de relatii externe P&G Romania.

Procter&Gamble este o companie de origine americana, cu o traditie de aproape 170 de ani. In prezent isi desfasoara activitatea in peste 180 de tari, cu produse ca detergenti, produse de igiena feminina, scutece pentru copii, produse de infrumusetare si produse alimentare.

P&G este prezent in Romania din 1992. In 1995, compania a realizat in Timisoara o investitie in productia detergentilor si a inalbitorilor. Inca de la achizitie, investitia totala din Timisoara a depasit 40 milioane dolari.

In 2006, P&G a deschis in Romania, Centrul Regional de Servicii, care ofera servicii de achizitii tuturor sediilor P&G din Europa, avand tranzactii anuale de peste 150 milioane dolari (circa 100 mil. euro), corespunzand unei investitii de peste 9,5 miliarde dolari (6,6 mld. euro) si avand aproximativ 150 de angajati in prezent.