- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Piata bancara, saraca in oferte in saptamana 25-29 aprilie

29 Apr, 20:31 • adrian.mihaltianu
Bancile locale nu s-au inghesuit sa lanseze noi produse in prima saptamana dupa Sarbatorile Pascale. Astfel, au fost anuntate credite pentru fermieri si doua asigurari unit-linked (cu componenta investitionala).
Piata bancara, saraca in oferte in saptamana 25-29 aprilie

CEC Bank acorda credite pentru finantarea capitalului de lucru al fermierilor care cresc pasari sau porcine si care urmeaza sa primeasca ajutoare de stat, in cadrul unui parteneriat cu Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR).

Imprumuturile se acorda in lei. Valoarea creditului poate fi de maximum 85% din valoarea sumelor inscrise in Adeverintele emise de APIA, dar si in functie de situatia clientului in ceea ce priveste datoriile restante pe care le inregistreaza la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetul fondurilor speciale.

Pot aplica pentru acest credit persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si cele familiale.

Dobanda este calculata in functie de dobanda de baza a CEC (prime rate, in prezent de 7,9% pe an), la care se adauga o marja de 2,1 puncte procentuale.

ING Asigurari de Viata lanseaza un nou produs ING Selectis si completeaza gama de asigurari de tip unit-linked cu prima unica in euro si 100% protectia capitalului net investit oferite clientilor. Prima de asigurare este de minimum 2.000 de euro si se plateste o singura data, la inceputul contractului.

Noua editie va fi disponibila in intervalul 2-27 mai 2011. La fel ca la editia anterioara, lansata in 2010, durata produsului este de 6 ani.

Varsta maxima pe care o poate avea o persoana la data semnarii contractului a crescut de la 60 la 65 de ani, cea minima fiind 18.

De asemenea, Generali Asigurari a lansat GaranT, o asigurare de tip unit-linked cu profit garantat. Primele de asigurare pot fi platite integral sau periodic, respectiv anual, semestrial sau trimestrial.

Pe langa beneficiul protectiei, oferit de o asigurare de viata, produsul garanteaza asiguratului, la maturitatea politei, cea mai mare valoare a unei unitati de fond inregistrata pe toata perioada derularii contractului. Astfel, clientii sunt protejati de posibile variatii negative ale fondurilor de investitii, in special in apropierea maturitatii contractelor.

Banii sunt investiti in plasamente sigure prin cinci fonduri garantate de investitii, lansate gradual, fiecare cu o durata de cinci ani.

Banca daneza Saxo Bank, specializata in tranzactionari si investitii online, a lansat patru contracte futures pentru tranzactionarea directa si online ce urmaresc Indexul Bovespa si evolutia cursului valutar al realului brazilian in comparatie cu dolarul american.

Prin aceste instrumente, Saxo Bank este prima banca din lume ce ofera investitorilor nerezidenti in Brazilia acces direct la piata braziliana, in conditiile in care Brazilia este considerata cea mai atractiva tara latino-americana pentru investitori.

Odata cu aceasta lansare, Saxo Bank ofera investitorilor patru instrumente futures pentru investitii – indexul Bovespa, Ibovspa Index Mini, BMF US Dollar Future si Mini BMF US Dollar – care sunt disponibile din 15 aprilie 2011 pe toate platformele bancii (SaxoTrader, SaxoWebTrader si SaxoMobileTrader).

In plus, Saxo Bank isi extinde acoperirea la peste 20 de piete futures si peste 80 de puncte de tranzactionare care pot fi accesate printr-o gama de produse ce includ peste 22.000 de instrumente financiare.

Citibank a lansat o aplicatia Citi Mobile adaptata pentru smartphone-uri, ce permite clientilor sa isi acceseze contul de internet banking si sa efectueze tranzactii de pe telefoane.

Utilizand Citi Mobile, clientii pot efectua plati si transferuri in lei, euro sau dolari intre conturile curente deschise la Citibank Romania si in lei catre conturi curente deschise la alte banci. De asemenea, clientii bancii au posibilitatea de a plati facturi, de a verifica situatia conturilor sau istoricul tranzactiilor.

In plus, utilizatorii pot localiza cele mai apropiate ATM-uri (bancomate) si agentii Citibank Romania, prin intermediul optiunii Localizeaza ATM (bancomat sau agentie).

Aplicatia poate fi descarcata pentru smartphone-uri Apple, Blackberry, Android si Nokia si este utilizabila in toate retelele telefonice, nefiind necesara o cartela SIM dedicata.