- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Pilonul II: BCR vrea sa preia si alte fonduri de pensii, pe langa Omniasig

14 Jan, 17:57 • adrian.mihaltianu
BCR Fond de Pensii este in discutii si cu alte fonduri de pensii private obligatorii (pilon II) pentru posibile preluari, pe langa Omniasig, insa deocamdata nu s-a concretizat nimic, a declarat pentru DailyBusiness Simona Ditescu (foto), directorul general al companiei.
Pilonul II: BCR vrea sa preia si alte fonduri de pensii, pe langa Omniasig

„In acest moment nu pot preciza daca discutam cu un fond sau cu mai multe”, a spus Ditescu.

Aceasta a mentionat ca singurul fond cu care s-a initiat un demers este Omniasig Pensii.

Conform unor surse din piata, citate de NewsIn, BCR Fond de Pensii vrea sa preia, prin absorbtie, fondurile gestionate de OTP, Prima Pensie si KD, cele mai mici fonduri de pe piata, tranzactii care ar putea fi incheiate dupa primele 6 luni ale acestui an.

Contactati de DailyBusiness, reprezentantii Prima Pensie nu au confirmat, dar nici nu au negat o discutie intre ei si BCR.

Acestia au aratat ca principala preocupare a companiei este propria dezvoltare pe piata, dar iau in considerare si o posibila fuziune.

Oficialii OTP nu au comentat acest subiect, iar reprezentantii KD nu au putut fi contactati.

La sfarsitul lunii septembrie, Banca Comerciala Romana (BCR), a anuntat ca s-a inteles cu actionarii administratorului Omniasig Pensii pentru preluarea acestuia.

Insa arbitrul pensiilor private a respins initial preluarea Omniasig Pensii de catre BCR Leasing, motivand ca grupul BCR ar fi fost actionar majoritar la doua fonduri de pensii. Potrivit legii, un actionar nu poate controla sau administra mai mult de un fond de pensii obligatorii.

Solutia este ca cele doua fonduri sa fuzioneze, acestea urmand sa depuna actele necesare la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Procesul de fuziune a fondurilor prevede un mod de desfasurare care dureaza cel putin 6 luni, din momentul exprimarii intentiei de fuziune si pana finalizarea si aprobarea de catre Comisie a fuziunii si retragerea fondului absorbit.

La sfarsitul anului 2008, BCR detinea locul 7 pe piata pensiilor obligatorii, avand active de 26,1 milioane lei (peste 7 mil. euro) si 129.097 de participanti.