- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Porsche Asigurari vrea sa vanda 6.000 de polite Casco in 2009

29 Oct, 14:17 • adrian.mihaltianu
Compania Porsche Asigurari estimeaza ca va vinde, anul viitor, aproximativ 6.000 de polite de asigurare auto full-Casco clientilor grupului Porsche, a declarat miercuri Kurt Leiner (foto), CEO al Porsche Finance Group.
Porsche Asigurari vrea sa vanda 6.000 de polite Casco in 2009

Acesta considera ca in 2009, circa 30% din vanzarile grupului vor fi asigurate prin Porsche Asigurari.

Totodata, Porsche Asigurari vrea sa devina lider pe piata romaneasca de asigurari Casco, in urmatorii ani.

Asigurarea full-Casco este valabila atat pentru persoanele fizice, cat si pentru persoanele juridice.

Produsele companiei Porsche Asigurari se adreseaza numai clientilor care au achizitionat un automobil importat de catre dealerul Porsche Romania, respectiv Volkswagen, Audi, Porsche, Seat si Skoda.

De asemenea, un client care va alege o alta sursa de finantare nu va putea incheia o asigurare la Porsche Asigurari, conform reprezentantilor companiei.

Suma maxima asigurata este de 150.000 euro, pentru care Porsche Asigurari ofera produsul standard, insa Kurt Leiner a mentionat ca in cazul masinilor foarte scumpe, precum Bentley, se va face un produs special de asigurare, care va depasi aceasta suma.

„Odata cu lansarea serviciilor de asigurari, Porsche Finance Group devine singura companie de servicii financiare complete, integrate, de pe piata auto romaneasca”, spus Leiner.

Acesta a adugat ca, in ce priveste asigurarile obligatorii de raspundere civila auto (RCA) si asigurarile de imobile si alte bunuri, compania doar le va intermedia, externalizand riscul acestora altor companii de pe piata romaneasca de asigurari.

Porsche Asigurari pune la dispozitia clientilor asistenta rutiera non-stop, iar contravaloarea reparatiilor efectuate ca urmare a producerii unui eveniment este decontata direct catre service-urile auto ale grupului Porsche, conform reprezentantilor companiei.

Totodata, compania a introdus fransiza progresiva, contorizarea daunelor si aplicarea fransizei incepand de la zero in fiecare an de contract.

„In cazul Porsche Asigurari, asiguratul nu plateste nimic la prima dauna, de asemenea nu plateste fransiza in cazul accidentelor in care responsabil este un tert cu o asigurare RCA valida”, a explicat Kurt Leitner.

In primele 9 luni ale acestui an, Porsche Finance Group a finantat circa 15.000 de masini, ceea ce reprezinta o cota de finantare de 33% din totalul de masini vandute de Porsche Romania.

Porsche Finance Group se ocupa cu finantarea autoturismelor apartinand marcilor holding-ului: Volkswagen, Seat, Skoda, Audi, Porsche.

Grupul este prezent pe piata romaneasca din 1999 si include cinci companii: Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Mobility si noua Porsche Asigurari.