- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Premierul României laudă creșterea veniturilor la bugetul general și a investițiilor: „Veniturile bugetului general sunt mai mari cu 22% faţă de anul trecut”

27 Sep, 11:48 • Gabriela Andreescu
Premierul României, Nicolae Ciucă, anunțat, într-o postare Facebook, creșterea veniturilor bugetului general de stat.
Premierul României laudă creșterea veniturilor la bugetul general și a investițiilor: Veniturile bugetului general sunt mai mari cu 22% faţă de anul trecut

În cea mai recentă postare pe Facebook, Premierul României, Nicolae Ciucă, a dorit aducă vești bune urmăritorilor săi de pe platforma socială. Premierul a anunțat creșterea veniturilor bugetului general consolidat cu 22% față de perioada similară a anului trecut și creșterea investițiilor cu 9,6%.

Deficitul bugetar pe primele 8 luni este în scădere cu peste 6 miliarde lei, a mai informat Premierul României

Citește și: Premierul Ciucă promite mărirea tuturor salariilor și pensiilor! Planul Guvernului cu care vrea să-i ajute pe români sa treacă peste cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani

În aceași postare, Premierul României, Nicolae Ciucă, a amintit decizia Fondului Monetar Internațional de a revizui pozitiv prognoza de creștere economică a României pentru acest an la 4,8%.

Veștile bune anunțate de Premierul României, criticate de utilizatorii Facebook
Veștile bune anunțate de Premierul României, criticate de utilizatorii Facebook

Premierul României își încheie postarea împartășind intențiile sale în privința dezvoltării economiei românești:

Obiectivul nostru constant este ca toate aceste cifre să se reflecte în creșterea nivelului de trai și în modernizarea domeniilor esențiale, pentru o Românie mai dezvoltată, mai prosperă”, a scris Premierul României.

Te-ar putea interesa și: Criza economica în Romania se lasă așteptata! FMI a dublat estimatul de creștere al economiei noastre pentru 2022! 4,7% va fi creșterea așteptată pe tot anul

Pe de altă parte, reacțiile utilizatorilor Facebook nu au fost întru totul laudative la adresa clasei politice și a conținutului postării făcute de Nicolae Ciucă:

„Trăiți în lumea voastră, pentru voi totul este roz, în timp ce poporul de abia își duce zilele, fiind cocoșat de taxe și impozite. Să nu uitați să majorați salariile primarilor și președinților de CJ, că de acolo vă vin voturile, îmbuibaților.”, a comentat un utilizator Facebook la postarea publicată de Premierul României.

„Ce măsuri concrete ați luat cu facturile ca de la 1 octombrie cresc preturile?! Ce va pasa de popor, v ați mărit veniturile cu 25%”, a mai adăugat un alt comentator

„Am luat cunoștință cu multă „satisfacție” și cu „nețărmuită recunoștință” de promisiunea de mărire a pensiilor cinstite, cu uriașul procent de…10%! Nu acum! Peste 3-6 luni! Nu vă grăbiți, poate că până atunci se mai împuținează pensionarii! Din cauza traiului îmbelșugat și fericit!
Este ca la radio Erevan! Nu cresc, ci scad!”, a mai scris un utilizator al rețelei sociale.

Premierul României a citat cel mai recent comunicat FMI cu privire la evoluția economiei din țarra noastră. Luni, 26 septembrie, Fondul Monetar Internațional (FMI) a decis să îmbunătățească prognoza de creștere economică a României. De la 2,2% cât estima în primăvară, organismul financiar internațional a revizuit în sus estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, până la 4,8%.

Instituția financiară consideră că creșterea PIB-ului se va tempera la 4,75% în 2022 (comparativ cu 5,9% în 2021), susținută în principal de impulsul cererii interne.

 

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult