- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Prima banca europeana care intra in faliment

24 Jul, 18:06 • adrian.mihaltianu
Criza economica din Europa face prima victima in randul institutiilor financiare. Banca centrala a Italiei a aprobat demararea procesului de lichidare a bancii Network Investimenti SpA.
Prima banca europeana care intra in faliment

In acest caz, Banca Network Investimenti S.p.A devine primul faliment bancar din Europa, scrie presa internationala.

Roberto Pincione si Giuseppe Santoni au fost numiti in functia de lichidatori ai bancii, iar Giancarla Branda, Albina Candian si Luigi Puddu au fost desemnati membri ai Comisiei de Supraveghere.

Cei 28.000 de clienti nu mai au acces la conturile lor de la sfarsitul lunii mai. Ei nu pot depune sau retrage bani si nici sa faca plati din conturile respective.

Platile ar putea reporni pe parcursul urmatoarelor zile prin intermediul Fondului de Garantare a Depozitelor din sistemul bancar, care asigura depozitele de pana in 100.000 de euro ale clientilor.

Acest fond va sprijini de asemenea fostii angajati care isi vor pierde locurile de munca in urma procesului de administrare, care au dreptul a compensatii si beneficii de pensie, noteaza [url= http://www.investmenteurope.net/investment-europe/news/2193461/italys-banca-network-goes-into-liquidation ]investmenteurope.net[/url].