- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Producatorul mezelurilor Matache Macelaru\’ isi regleaza conturile cu creditorii care l-au adus in insolventa: Ne-am platit 90% din datorii

09 Apr, 18:49 • traian.badulescu
Principal Company, producatorul mezelurilor Matache Macelaru' si Salonta, a platit 90% din sumele datorate creditorilor care au bagat-o in insolventa, urmand ca restul sa fie achitat pana la finele acestei luni, au declarat pentru DailyBusiness.ro reprezentantii companiei.
Producatorul mezelurilor Matache Macelaru\' isi regleaza conturile cu creditorii care l-au adus in insolventa: Ne-am platit 90% din datorii

Tribunalul Buzau a aprobat luna trecuta intrarea in procedura de insolventa a Principal Company, la cererea a 11 creditori.

Printre acestia se numara Euroavipo Grup, producatorul marcii de coniac Unirea, distribuitorul de ingrediente pentru industria alimentara Supremia Grup si Inspectoratul Teritorial de Munca.

Reprezentantii Principal Company au mai mentionat ca sentinta instantei, de intrare in insolventa, nu este definitiva si irevocabila, fiind in stadiu de recurs.

De asemenea, deoarece doreste clarificarea cat mai rapida a situatiei sale, compania a solicitat judecarea cat mai rapida a cazului. Instanta a aprobat cererea companiei, astfel incat urmatorul termen de judecata va fi pe 14 aprilie.

„Contextul economic actual a dus la aparitia multor situatii de acest gen. Nu suntem singura companie careia i s-a cerut insolventa pentru sume mai mult sau mai putin importante. In acest sens ne vom exercita dreptul la recurs”, au declarat reprezentantii companiei.

„Intr-adevar, avem de recuperat bani din piata la fel cum si avem de dat. Nu consideram ca este vorba despre rea vointa, mai mult decat atat am purtat discutii in acest sens pentru reesalonarea acestor datorii, majoritatea lor finalizate.Intr-o situatie economica favorabila motivele care duc la aparitia acestor probleme ar fi fost partial acoperite din credite bancare, partial din vanzari. In prezent consumul a scazut iar creditele sunt extrem de greu de obtinut, lucruri care inerent vor continua sa genereze situatii de acest fel in toate pietele afectate”, au adaugat reprezentantii Principal Company.

Compania Principal Company a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 93 mil. lei (25 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finante.