- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

PSD și PNL aliați și la alegerile din 2024? Politologul Stelian Tănase aruncă bomba: „Aud că un scenariu împins de la Cotroceni ar fi să candideze împreună, inclusiv candidat la președinție comun”

09 Nov, 11:45 • Gabriela Andreescu
Cu toate neînțelegerile din coaliție, surse din mediul pollitic par să „șoptească” faptul că PSD și PNL intenționează să continue împreună la guvernare, ba chiar să candideze împreună la alegerile din 2024. Cel puțin așa afirmă politologul Stelian Tănase
PSD și PNL aliați și la alegerile din 2024? Politologul Stelian Tănase aruncă bomba:  „Aud că un scenariu împins de la Cotroceni ar fi să candideze împreună, inclusiv candidat la președinție comun”

Stelian Tănase a declarat sâmbătă, pentru B1 TV, că în mediile informate se vehiculează că de la Cotroceni s-ar împinge scenariul ca PNL și PSD să candideze împreună atât la alegerile parlamentare din 2024, cu liste comune, cât și la cele prezidențiale, cu un candidat unic în persoana lui Nicoale Ciucă.

Prezent în platoul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV, Stelian Tănase a explicat de ce o guvernare PSD-PNL pentru încă patru ani ar fi una nefericită pentru România.

„Dacă scenariul se confirmă, nici nu mă duc la vot”, a precizat Tănase.

Politologul a vorbit despre implicarea președintelui Iohannis în menținerea actualei coaliții și despre faptul că politicienii ambleor partide sunt unii slabi, incapabili să ofere soluții viabile pentru dezvoltarea României:

„Nu se înțeleg, nici nu au voie de la Iohannis să spargă coaliție, că Iohannis i-a obligat s-o facă, i-a împins de la spate, i-a nășit și i-a patronat. N-au soluții, sunt în conflict, au soluții diferite, să spunem așa, nu reușesc să cadă de acord și ies la presă cu diverse soluții, foarte multe promisiuni și mereu ele se tot amână cu șase luni,” a spus Stelian Tănase.

PNL și PSD ar putea să candideze împreună atât la alegerile parlamentare din 2024, cu liste comune, cât și la cele prezidențiale, cu un candidat unic
PNL și PSD ar putea să candideze împreună atât la alegerile parlamentare din 2024, cu liste comune, cât și la cele prezidențiale, cu un candidat unic

Scriitorul a adăugat că, de fapt, toate acțiunile, deciziile și declarațiile liderilor din ambele partide nu sunt făcute decât cu un singur scop: strângerea de capital electoralpentru viitoarele alegeri:

„Vin alegrile…coaliția e într-un moment de inflexiune în care metalul se poate rupe, că ei sunt cu gândul numai la alegeri. Tot ce declară, toate mișcările pe care le fac sunt în legătură cu 2024. Un hop e mai 2023 când trebuie să se facă rocada (premierilor),” a spus Tănase

În continuarea discuției din platou, politologul a lansat o ipoteză pe care, susține el, a aflat-o din surse apropiate situației: PNL și PSD ar putea candida împreună la alegerile din 2024

„Nu știu ce calcule electorale au. De pildă, aud prin târg, prin medii informate, în redacții, printre jurnaliști, că un scenariu împins de la Cotroceni ar fi să candideze împreună, inclusiv candidat la președinție comun – Ciucă – și să facă liste comune și să rămână încă patru ani această coaliție. E o foarte proastă idee. Sunt un adversar al ei hotărât!”, a spus Tănase.

Politologul a accentuat importanța prezenței, într-un stat democratic, a unei Puteri și a unei Opoziții. În caz contrar, principiile de baza ale unui stat democratic sunt încălcate, motiv pentru care PSD și PNL, partide fundamental opuse din punctul de vedere al ideologiei, nu au ce căuta împreună.

„Această situație e foarte proastă și creează o stare de spirit foarte proastă în societate și confuzie. Nu e deloc în regulă. Trebuie să se despartă: unii să fie Puterea – care o vrea ei, îi privește, că tot aia sunt – și alții Opoziția. Trebuie să se întâmple cel mai târziu în 2024. Dacă nu se Întamplă asta, nici nu mă duc la vot!”, a mai declarat Stelian Tănase, pentru B1 TV.

Citește și: PSD nu va prelua guvernarea în 2023. Cătălin Drulă: „Are un istoric de a pleca de la guvernare cu un an înainte de alegeri”

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult