- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Raiffeisen Bank are un nou vicepresedinte pentru corporate banking

30 Jul, 17:35 • adrian.mihaltianu
Cristian Sporis va prelua functia de vicepresedinte pentru divizia corporate banking al Raiffeisen Bank incepand cu data de 6 august, au anuntat luni oficialii bancii.
Raiffeisen Bank are un nou vicepresedinte pentru corporate banking

Sporis, 36 de ani, a fost, din februarie 2012 pana in prezent, secretar de stat la Ministerul Finantelor Publice. El a facut parte din echipa Raiffeisen Bank din anul 2002, conducand Trezoreria bancii in perioada 2003 – februarie 2012.

Cristian Sporis este licentiat in Banci, Burse de Valori si Analize Financiare la Academia de Studii Economice Bucuresti, iar din 1998 a lucrat in departamentele de creditare si trezorerie ale mai multor banci de pe piata romaneasca.

Raiffeisen Bank Romania este o banca universala de top, care ofera produse si servicii financiare persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari. Raiffeisen Bank International AG (RBI), grupul care detine 99,49% din actiunile Raiffeisen Bank, are una dintre cele mai importante retele bancare din Europa Centrala si de Est, fiind prezenta in 17 piete din regiune prin intermediul unor banci subsidiare, companii de leasing si alti furnizori de servicii financiare.

Raiffeisen Bank Romania a inregistrat in primele trei luni din acest an un profit net de 31 milioane de euro, aproape dublu fata de perioa similara a anului trecut cand a fost de 16 milioane de euro.

Activele totale ale bancii austriece pe piata romaneasca s-au diminuat cu 1,5% de la sfarsitul anului trecut pana la finele lunii martie, la 6,263 miliarde euro, insa au crescut cu 2,3% fata de T1 2011.

Raiffeisen avea in Romania, la sfarsitul lunii martie, 5.880 de angajati, cu 2,5% mai putini fata de finele lui 2011. In acelasi timp numarul clientilor a crescut usor, la 1.932.098.