- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Rapidul lui Copos risca falimentul pentru o datorie de 25.000 euro

24 Jun, 00:01 • traian.badulescu
Furnizorul de instalatii electrice Banattika SRL, cu sediul central in Timisoara, a cerut in instanta deschiderea procedurii de insolventa la societatea Fotbal Club Rapid, detinuta de omul de afaceri George Copos, potrivit unui dosar inregistrat pe 15 iunie la Tribunalul din Bucuresti.
Rapidul lui Copos risca falimentul pentru o datorie de 25.000 euro

Fotbal Club Rapid are o datorie de 108.000 lei (25.500 euro) catre firma Banattika SRL, potrivit avocatilor de la Urban si Asociatii, care reprezinta firma timisoreana.

Creanta reprezinta un rest de plata dintr-o factura fiscala din iulie 2008, in valoare de 297.000 lei, rezultata din cumpararea de catre Rapid a unor grupuri generatoare, au precizat avocatii.

Ei au mentionat ca au cerut in instanta penalitati in valoare de 0,25% pe fiecare zi de intarziere, conform contractului.

„In urma discutiilor telefonice cu directorul financiar al Rapid, a rezultat ca plata catre client este conditionata de bani veniti de la Liga Profesionista de Fotbal (drepturi de televizare) care ar fi trebuit sa intre in contul lor saptamana trecuta – dar reapelati, reprezentantii clubului se pare ca sunt in concediu”, au mai spus reprezentantii Urban si Asociatii.

Ei au subliniat ca primul termen de judecata, stabilit pe 30 iulie, reprezinta data limita pana la care „clubul de fotbal va trebui sa achite toate obligatiile pecuniare fata de clientul nostru, in caz contrar riscand falimentul”.

Grigore Sichitiu, directorul general al clubului Rapid, a confirmat existenta debitului.

„Este o datorie asa cum mai au si alte cluburi de pe la noi. Trebuie inteles momentul dificil in care se afla mai toate cluburile”, a spus Sichitiu.

„Probabil, in cel mai scurt timp, va fi achitata aceasta datorie”, a adaugat oficialul clubului din Giulesti.

George Copos, proprietarul clubului Rapid, are o avere de 300 mil. euro, conform Top 500 Miliardari 2008, realizat de Adevarul.