- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Retailerul de mobila Staer: Vanzari in scadere cu pana la 20% in ianuarie

19 Feb, 16:46 • traian.badulescu
Vanzarile retailerului de mobila Staer International au scazut cu 15-20% in ianuarie 2009, comparativ cu prima luna a anului trecut, pe fondul crizei, a spus Claudiu Buduruta (foto), directorul de marketing al companiei.
Retailerul de mobila Staer: Vanzari in scadere cu pana la 20% in ianuarie

„Speram ca activitatea din 2009 sa se mentina macar la nivelul anului trecut”, a precizat acesta.

Anul trecut, Staer International a raportat o cifra de afaceri de 98,7 milioane lei (26,8 milioane euro), in scadere cu 3% fata de cea din 2007.

Pe de alta parte, vanzarile pe metru patrat ale companiei au crescut anul trecut, in urma eficientizarii retelei de magazine, prin inchiderea a circa 10 unitati.

Compania a inregistrat in 2008 un profit net de 2,5 milioane lei (679.000 de euro), in scadere cu 60% fata de anul precedent. Scaderea de profit s-a produs pe fondul investitiilor realizate de firma, potrivit oficialilor companiei.

Staer a inaugurat joi un showroom in Brasov, cu o suprafata de 4.000 de metri patrati, prin intermediul unei investitii de 1 milion de euro. Magazinul, amplasat intr-un complex comercial, a creat 50 de noi locuri de munca.

In 2009, compania intentioneaza sa deschida inca 4 magazine de mari dimensiuni, in Braila, Focsani, Targu Mures si Bacau, investitii ce fusesera planificate inca de anul trecut.

Fondurile totale necesare pentru noile proiecte se cifreaza la 2 milioane de euro, respectiv jumatate fata de estimarile initiale, deoarece mai multi dezvoltatori de proiecte s-au angajat sa preia o parte din costurile de amenajare, potrivit reprezentantilor companiei.

Compania intentioneaza sa deschida anul acesta un depozit in Brasov. Totodata, Staer International a planificat investitii in productia proprie la Galati, estimand ca in 2009 sa mareasca ponderea mobilierului propriu la 85% din totalul vanzarilor, fata de 70% in 2008.