- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Romania reintra in topul marilor producatori de otel

22 Sep, 09:48 • razvan.codorean
Productia de otel brut a Romaniei a crescut in luna august cu 43,4%, la 350.000 de tone, arata datele Asociatiei Mondiale a Otelului. Avansul productiei este de peste 10 ori mai rapid decat cel al industriei mondiale.
Romania reintra in topul marilor producatori de otel

Datele statistice arata ca, la nivelul primelor 8 luni din acest an, productia de otel brut din Romania a inregistrat o crestere de 59,2%, la 2,6 milioane de tone. In acelasi interval, productia la nivel international a avansat cu 22%, la 932 milioane de tone.

Cresterea puternica a productiei de otel din Romania vine dupa ce, anul trecut, marca un declin de peste 30%. Astfel, Romania iesise din randul principalilor producatori europeni de otel.

Datele Asociatiei Mondiale a Otelului arata ca Romania se afla pe locul al 12-lea in randul producatorilor de otel din Uniunea Europeana, respectiv al 14-lea dupa primele opt luni ale anului.

La nivel international, cel mai mare producator mondial a fost in august Germania (3,4 milioane de tone), urmata de Spania (1,12 milioane de tone) si Italia (1,09 milioane de tone).

Topul realizat de asociatie numara 66 de tari.

Mai multe amanunte privind situatia de pe piata otelului puteti afla din materialul realizat de Asociatia Mondiala a Otelului, prezentat in documentul atasat.