- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Romanii fac mai multe plati online cu cardul. Numarul tranzactiilor va creste cu 30% in acest an

11 Jul, 10:36 • adrian.mihaltianu
Piata de plati online cu cardul va atinge 5 milioane de tranzactii in 2012, cu aproximativ 30% mai mult fata de anul precedent, cand s-au inregistrat 3,8 milioane de tranzactii, potrivit reprezentantilor procesatorului de plati electronice Netopia MobilPay.
Romanii fac mai multe plati online cu cardul. Numarul tranzactiilor va creste cu 30% in acest an

Din punct de vedere al volumului total al cumparaturilor pe Internet, acesta [b]va depasi 250 de milioane de euro in 2012[/b], iar tranzactia medie se va situa in jurul valorii de 50 de euro. In 2011, volumul pietei de plati online cu cardul a fost de circa 200 milioane de euro.

„In primul semestru al acestui an, romanii au efectuat 2,3 milioane de plati online cu cardul, cu 45% mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Din tranzactiile inregistrate in aceasta perioada, peste 550.000 (un sfert din piata) au avut loc [b]pe site-urile de reduceri[/b]. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul de tranzactii realizate pe site-urile de reduceri a crescut cu peste 60%”, a declarat Horia Grozea, director card payments Netopia MobilPay.

Cresteri importante, peste media pietei de plati online cu cardul, s-au realizat in primul semestru al anului si in zona de telecom si divertisment, dupa cum precizeaza Grozea.

[b]Cele mai mari tranzactii online[/b]

Acesta a adaugat ca a existat un utilizator care a cheltuit in sase luni prin intermediul serviciului MobilPay [b]10.000 euro[/b] in sase tranzactii si un altul care a cheltuit [b]1.000 euro[/b], insa in 261 de tranzactii. De asemenea, au existat, la nivelul platformei, aproape 20 de utilizatori care au cheltuit fiecare, in medie, [b]5.000 euro[/b], in sase luni.

In ceea ce priveste serviciul Netopia MobilPay, acesta a inregistrat circa 0,85 milioane de tranzactii in prima jumatate a acestui an, cu 70% mai multe decat in perioada asemanatoare din 2011, cand au fost 0,5 milioane de tranzactii.

„Pentru acest an, estimam sa ajungem la 2 milioane de tranzactii si mizam pe mentinerea pozitiei Netopia MobilPay in acest sector, prin cota de 40% din piata de plati online cu cardul”, a adaugat directorul card payments Netopia MobilPay.

Compania a atras in primul semestru al acestui an peste 300 de comercianti care si-au implementat platforme de plati online, printre care se numara Aerotravel.ro, Beyluxe.com, Elefant.ro, Star-storage.ro, Trilulilu.ro, Zonga.ro etc.