- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Safety Broker a investit 50.000 euro intr-o noua aplicatie de emitere a asigurarilor

29 Nov, 13:55 • adrian.mihaltianu
Brokerul de asigurare Safety Broker a lansat o noua aplicatie integrata de emitere online si gestiune a politelor, fiind utilizata de agentii interni, dupa o investitie totala de 50.000 euro, a declarat pentru DailyBusiness.ro Viorel Vasile (foto), managing partner al companiei.
Safety Broker a investit 50.000 euro intr-o noua aplicatie de emitere a asigurarilor

Softul este realizat de 24 Broker si personalizat pentru sistemul de operare al societatii.

„Cu ajutorul acestei aplicatii, vom gestiona mai eficient informatiile privind partenerii, politele de asigurari, agenti, comisioane, toate acestea traducandu-se in raspunsuri mai prompte la cerintele clientilor nostri”, a declarat Viorel Vasile.

Platforma ce urmeaza a fi implementata in curand este eficienta in gestionarea intregii activitati de brokeraj, urmarind circuitul unei polite de la intrarea in gestiunea brokerului, pana la intoarcerea ei la societatea de asigurari emitenta. Aplicatia este conceputa astfel incat sa respecte recomandarile si reglementarile Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

„Platforma ne ajuta sa emitem o gama larga de produse de la diverse societati de asigurari – de la polite RCA, Casco, asigurari obligatorii de locuinte, pana la asigurari facultative de locuinte, asigurari storno, asigurari medicale”, a spus Vasile.

Safety Broker a realizat in primele noua luni ale acestui an un volum de [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/safety-broker-si-a-dublat-afacerile-prin-extinderea-retelei-si-cresterea-ponderii-asigurarilor-de-locuinte-70491/ ]prime intermediate de 16,85 milioane de euro[/url], dublu fata de perioada similara a anului trecut. Printre factorii care au dus la acest rezultat se numara extinderea retelei, cresterea vanzarilor pe segmentul retail si al politelor de locuinte.

Portofoliul companiei a fost alcatuit, in primele noua luni, in proportie de 50,67% din asigurari RCA, 26,19% – asigurari auto CASCO, 13,17% – asigurari de incendiu si calamitati naturale, respectiv 4,96% – asigurari de daune la proprietati.

Safety Broker are capital integral romanesc. Brokerul si-a extins activitatea la nivel national printr-un concept propriu de franciza de retail in asigurari. Astfel, in prezent, compania are 102 unitati opertionale in toata tara.

In prezent, Safety Broker are agentii in orasele: Bucuresti, Cluj, Constanta, Timisoara, Sighetu Marmatiei, Oradea, Zalau, Arad, Sebes, Cugir, Tg. Mures, Ludus, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Odorheiu-Secuiesc, Piatra Neamt, Iasi, Bacau, Tg. Secuiesc, Sfantul Gheorghe, Brasov,Fagaras, Buzau, Rm Sarat, Campina, Ploiesti, Pitesti, Curtea de Arges, Campulung, Mioveni, Rm Valcea, Horezu, Tg. Jiu, Drobeta Turnu Severin, Resita, Corabia, Slatina, Giurgiu, Calarasi, Slobozia, Tulcea, Deva.

Piata asigurarilor din Romania
a inregistrat in primele noua luni din 2011 un volum de prime brute subscrise
de 6,08 miliarde de lei, in scadere cu 3,71% comparativ cu aceeasi perioada a
anului trecut, reducerea fiind atenuata de cresterea asigurarilor de viata si
de locuinte, conform datelor provizorii publicate de Comisia de Supraveghere a
Asigurarilor (CSA).