- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Safety Broker si-a dublat afacerile prin extinderea retelei si cresterea ponderii asigurarilor de locuinte

08 Nov, 15:00 • adrian.mihaltianu
Safety Broker a realizat in primele noua luni ale acestui an un volum de prime intermediate de 16,85 milioane de euro, dublu fata de perioada similara a anului trecut. Printre factorii care au dus la acest rezultat se numara extinderea retelei, cresterea vanzarilor pe segmentul retail si al politelor de locuinte.
Safety Broker si-a dublat afacerile prin extinderea retelei si cresterea ponderii asigurarilor de locuinte

„Motorul de crestere pentru aceasta perioada a fost reprezentat in special de politele de asigurare obligatorie a locuintelor. Accentul pus pe vanzarea de tip retail, precum si extinderea retelei noastre in zonele in care nu eram atat de bine reprezentati sunt componente importante ale strategiei care ne-a adus aceste rezultate”, a declarat pentru DailyBusiness.ro [b]Viorel Vasile (foto)[/b], managing partner al brokerului.

In primele 9 luni ale anului, asigurarile auto si property au generat insumat 94,98% din afacerile companiei.

Astfel, portofoliul Safety Broker a fost alcatuit in proportie de 50,67% din asigurari RCA, 26,19% – asigurari auto Casco, 13,17% – asigurari de incendiu si calamitati naturale, respectiv 4,96% – asigurari de daune la proprietati.

In ceea ce priveste rezultatele companiei pe acest an, Viorel Vasile estimeaza ca vor fi [b]peste estimarile initiale[/b].

Obiectivul propus la inceputul anului a fost atingerea unui volum de prime brute subscrise de 20 milioane de euro.

„Avand in vedere campania din vara cu asigurarile de locuinte am reusit sa ne imbunatatim structura portofoliului – practic avem mai putin de 75% din cifra de afaceri auto. In aceste conditii suntem siguri ca vom reusi o [b]crestere de minim 10% fata de bugetele asumate initial[/b], a precizat Viorel Vasile.

Recent, brokerul l-a numit pe Catalin Ardeleanu in functia de director pentru dezvoltarea retelei.

Anterior alaturarii echipei Safety, Catalin Ardeleanu a coordonat  o agentie si un punct de lucru in cadrul Astra Asigurari si a ocupat functia de inspector de asigurari in cadrul Unita (Actuala Uniqa Asigurari) si Asirom.

Safety Broker are capital integral romanesc. Brokerul si-a extins activitatea la nivel national printr-un concept propriu de franciza de retail in asigurari. Astfel, in prezent, compania are 102 unitati opertionale in toata tara.