- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Se duce de râpă piața cripto! Două trilioane de dolari au dispărut după ultimele prabusiri ale monedelor! Visele „milionarilor digitali” se prabușesc peste noapte!

24 Oct, 14:36 • Gabriela Andreescu
Numărul de miliardari în criptomonede din Topul Forbes 400 a scăzut de la șapte în 2021 la patru în acest an. Averea lor combinată a scăzut în mod similar, de la 55,1 miliarde de dolari la 27,3 miliarde de dolari
Se duce de râpă piața cripto! Două trilioane de dolari au dispărut după ultimele prabusiri ale monedelor! Visele milionarilor digitali se prabușesc peste noapte!

Cutremurul provocat de evaporarea a două trilioane de dolari din piaţa criptomonedelor a provocat o undă de şoc în întregul univers al monedelor digitale. Impactul a ajuns acum şi la cei care conduc cele mai mari companii cripto, producând demisii şi dispariţii în rândul conducătorilor, scrie Bloomberg, citat de Business Magazin.

Multe nume importante – de la Alex Mashinsky, cofondatorul Celsius, companie falimentară în prezent, la Jesse Powell, omul din spatele uneia dintre cele mai mari platforme de exchange din lumea cripto – şi-au părăsit posturile în ultimele două luni.

Evenimentul cu prăbușirea platformei Celsius a lăsat clienţii fără acces la peste 200 de milioane de dolari investiţi, provocând haos în universul cripto.

Deși mass media a speculat pe tema motivelor din spatele acestor demisii sau concedieri, toți sunt de acord că dispariţia din piaţă a două trilioane de dolari, ce s-a transformat într-un adevărat seism pentru universul criptomonedelor, este faptul ce a provocat cu adevărat acest fenomen.

Numărul de miliardari în criptomonede din Topul Forbes 400 a scăzut de la șapte în 2021 la patru în acest an
Numărul de miliardari în criptomonede din Topul Forbes 400 a scăzut de la șapte în 2021 la patru în acest an

După acest cutremur, piața criptomonedelor a încercat să prezinte o imagine mai profesionistă și a împins în față un management mult mai sobru. Când Celsius, unul dintre cei mai mari creditori americani de criptomonede, se afla în plin process de faliment, Alex Mashinsky a fost înlocuit de Chris Ferraro, care a lucrat 18 ani pentru JP Morgan.

„Pe pieţele care se prăbuşesc, este nevoie de o restructurare a managementului, mai ales datorită faptului că afacerile şi industriile s-au maturizat şi au nevoie de o nouă conducere care să poată opera în acel mediu”,a declarant Stephane Ouellette, CEO al FRNT Finicial Inc.

Maturizarea industriei va continua să se manifeste pe măsură ce tot mai multe fonduri şi investitori instituţionali îşi vor face simţită prezenţa, oferind sentimentul legitimităţii şi al unei siguranţe a pieţei. Deja giganţi precum BlackRock şi Bank of New York Mellon Corp au început să își testeze potențiale investiții în lumea cripto.

Citește și: Hackerii au dat lovitura! Au furat de la Binance criptomonede în valoare de peste 500 de milioane de dolari

Pentru investitorii de pe piaţa cripto, zguduită de intruziuni ale hackerilor şi diverse excrocherii, prezenţa sporită a marilor instituţii financiare reprezintă o rază de speranță care ar putea oferi  legitimitate pieței.

„Aceste tipuri de platforme nu pot exista dacă industria criptomonedelor vrea să supravieţuiască şi să atragă utilizatori. Nimeni nu vrea ca economiile sale de o viaţă să dispară într-o secundă”, a declarant Thomas Klocanas, şef al departamentului de risc în cadrul firmei BlockTower Capital.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult