- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Seceta face ravagii in SUA. Viteza cu care evolueaza este fara precedent

27 Jul, 10:30 • adrian.mihaltianu
Seceta, care afecteaza doua treimi dintre statele din centrul Statelor Unite, se intensifica cu un ritm "fara precedent", potrivit declaratiei unui expert din cadrul Centrului american de Supraveghere a Secetei.
Seceta face ravagii in SUA. Viteza cu care evolueaza este fara precedent

In timpul saptamanii trecute, centrul a anuntat aproape [b]triplarea zonelor afectate[/b] de o seceta extrema in cele noua state din Midwest, acolo unde se obtine trei patrimi din productia americana de soia si porumb.

„Asistam la multe evenimente fara precedent, in special viteza cu care aceasta seceta evolueaza”, a declarat Brian Fuchs, din cadrul Centrului de Supraveghere a Secetei, care a adaugat ca „lucrurile s-au inrautatit cu adevarat in ultimele doua luni”, noteaza [url= http://www.mediafax.ro/externe/seceta-face-in-continuare-ravagii-in-sua-expert-viteza-cu-care-evolueaza-este-fara-precedent-9905396]Mediafax[/url].

Zona afectata este cea mai importanta de la infiintarea acestui centru, in 1999.

Cresterea pretului la cereale ca urmare a secetei din SUA si China este o [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/onu-seceta-din-sua-si-china-ar-putea-afecta-pretul-cerealelor-78813/]sursa de ingrijorare[/url], a anuntat recent un expert de la Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO). Pretul porumbului american a crescut cu peste 55% in ultimele cinci saptamani.

Statele Unite se confrunta cu [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/statele-unite-infrunta-cea-mai-grava-seceta-din-ultimii-56-de-ani-78670/]cea mai grava seceta[/url] din ultimii 56 de ani, potrivit agentiei americane de meteorologie.